Harper's Bazaar Srbija

Audrey Hepburn: knjiga koja govori o neverovatnom (privatnom) stilu ikone

“Nikad nisam mislila da bih mogla da se fotografišem sa licem poput mog” – tako je rekla Audrey Hepburn, voljena ikona ranog 20. veka.

Njene slatke, elegantne i spontane slike su odmah prepoznatljive širom sveta. Posvećena joj je knjiga koja sakuplja radove šest važnih fotografa: Normana Parkinsona, Miltona H. Greenea, Douglasa Kirklanda, Lawrencea Frieda, Terrya O’Neilla i Eve Sereny.

ACC Art Books predstavlja knjigu – Always Audrey Six Iconic Photographers. One Legendary Star.

Legendarna zvezda predstavljena je u različitim periodima svog života. Slike su mešavina modnih snimaka, portreta, iza kulisa i nikad viđenih fotografija. Ali legendarna Audrey nije samo „Doručak kod Tifanija“, iako ju je ta uloga (i njeno prijateljstvo sa dizajnerom Hubertom de Givenchyjem) učinila nezaboravnom ikonom stila.

U stvari, u svom privatnom životu, britanska glumica, koja je preminula 1993. godine, sigurno nije nosila haljinu i bisernu ogrlicu, a ipak je znala kako da svoj stil učini upečatljivim i u najneformalnijim okvirima. “Opuštena” i ležerna elegancija, spontana i diskretna. Baš kao ona. Audrey nije sledila modu, već je bila verna preciznom stilu, koji se nije menjao iz sezone u sezonu, jer je zasnovan na bezvremenskoj eleganciji.

Vitka, delikatna, jednostavna, obožavala je baletanke, košulje i haljine do kolena sa širokim suknjama. Njen stil ostao je bezvremenski čak i u poslednjim godinama života, kada je preferirala udobnost džempera i mekanih pantalona, kao i odeću pogodnu za baštovanstvo i vani, koju je volela da nosi u svojoj divnoj vili La Paisible, sa baštom i pogled na Ženevsko jezero, u Tolochenazu.

Hepburn koju vidimo na fotografijama iz knjige koja prati njenu karijeru, nosi prekrasnu scensku odeću i haljine (dvodelna dezenirana odela, na primer), ali i svoje omiljene bluze sa štampanim Vichy-jem, odnosno sve one komade koji su pored amblema „Audrey stila“ postali sinonim za eleganciju i bezvremenski stil.

Najnovije