Harper's Bazaar Srbija

Ideja za ručak – Brancin sa kupusom

Niste probali ukusniju ribu!

Sa pravom marinadom, čak i najjednostavniji recept postaje delicija.

Brancin sa crvenim kupusom

Za 4 osobe

Potrebno vam je:

  • 1 veliki brancin (zamolite ribara da ga očisti za vas)
  • 2 crvene paprike –  čili
  • 60 grama iseckanog đumbira
  • limunska trava
  • 4 čena belog luka
  • Malo korijandera
  • Luk vlašac
  • 1 limun
  • Sok od 1 limuna
  • 2 kašike braon šećera
  • So

Za garnirung:

  • crveni kupus
  • 90 ml susamovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • prstohvat kumina
  • 1 kašika majčine dušice
  • 1 kašika origana
  • 2 kašike semenki susama
  • 1 limun narezan
  • Biber
  • Malo maslinovog ulja

Priprema:

1. U posudu blendera stavite čili, đumbir, luk, šećer, so, maslinovo ulje, beli luk i miksirajte dok ne dobijate gustu pastu.

2. Namažite ribu iznutra i spolja.

3. Narežite jedan limun na kriške i stavite preko ribe.

4. Ostavite ribu da se marinira u frižideru dva sata.

5. Sitno naseckajte korijander, vlašac, limunsku travu i čili i pomešajte sa limunovim sokom.

6. Pecite ribu dok ne dobije lepu rumenu boju, izvadite iz rerne i prelijte nadevom.

Pripremite garnir:

Izrežite crveni kupus na veće komade. Izmešajte susamovo ulje sa ostalim sastojcima i pospite preko kupusa. Pecite kriške kupusa do zlatno smeđe boje. Poslužite sa kriškama limuna i maslinovim uljem.

foto/Marta Munoz Calero

Najnovije