Harper's Bazaar Srbija

10 arhivskih fotografija Brigitte Bardot u Kanu

Prvi filmski festival u Kanu za Brigitte Bardot bio je 1953. godine, na koji je pozvana zajedno sa rediteljem Rogerom Vadimom.

Ova godina bila je polazna osnova za uzlet karijere najomiljenije Francuskinje prošlog veka. Debi je bio glasan. Mlada glumica Bardo (tada brineta) ukrala je pažnju svih novinara i fotografa, te je učinila da svi pričaju samo o njoj. Da bi to uradila, bilo je potrebno samo da šeta plažom u kupaćem cvetnom kostimu. Tih dana je takav bikini bio izazov društvu, smatran je izuzetno smelim i besramnim. Tako je bikini postao jedan od simbola seksualne revolucije. I sama Brigitte Bardot doprinela je tome, prirodno postajući seks simbol.

Nakon premijere filma “I Bog je stvorio ženu” 1956. godine, Bardot je postala međunarodna zvezda. Fotografije u kupaćim kostimima nisu bile potrebne da bi privukla pažnju. Tada je snimljena jedna od njenih najpoznatijih fotografija. Na njoj ona trči bosa po pesku, sa razbarušenom kosom u crnoj haljini koja lebdi na vetru.

Ove kanonske slike učinile su je ikonom stila. Namerna lakoća i prirodna seksualnost omogućile su joj da izgleda kao milion dolara čak i u jednostavnom topu ili u minimalističkoj haljini od platna.

Najnovije