Harper's Bazaar Srbija

B kao brilijanti – Dior lansira sopstveni rečnik nakita

Dior Joaillerie obeležava 20 godina novom knjigom u čast rada Victoire de Castellane.

Knjiga “A to Z of Victoire de Castellane” okuplja najbolje kreacije kreativne direktorke nakita.

Rečnik nakita Victoire de Castellane, istinski je vodič kroz njen neverovatni svet, od danas je u prodaji. Stvorena u formatu rečnika, knjiga “A to Z of Victoire de Castellane” sadrži 300 fotografija na kojima su prikazane Diorove maštovite kolekcije nakita, pored ilustracija De Castellane i beleški Oliviera Gabeta, direktora Muzeja umetnosti u Parizu.

Dekorativna velika slova, koja je skicirala i ukrasila de Castellane, fokusiraju se na 158 prosvetiteljskih tema, uključujući:

Asymmetry – obeležje Dior nakita, sa potpisima koji uključuju postavljanje kamena izvan centra i neusklađene naušnice. „Svi smo asimetrični“, kaže dizajnerka.

Cher Dior – priznanje osnivača kuće (koji je umro 1957. godine) i primaoca zamišljenih pisama koje je poslala de Castellane. „S poštovanjem smatram da ne smemo da zaboravimo osobu koja je osnovala kuću za koju radimo“, kaže ona. Slovo C takođe označava „Colors“ – „Boje“, što dizajnerka priznaje kao nešto što je najviše volela u detinjstvu, pozivajući se na kutiju olovaka Caran d’Ache kao „najneobičniji poklon koji je dobila“.

Mitzah – Mitzah Bricardu, muza Christiana Diora (prema njegovoj autobiografiji), zaslužna je za živu inkarnaciju elegancije. Takođe je inspirisala kreatorku da stvori kolekciju Mitza iz 2003. godine, koja je uključivala reference leoparda koristeći žuto zlato i crni lak.

Opal – 2017. godine, de Castellane je posvetila čitavu kolekciju svom omiljenom kamenu.

Rose des Vents – „Ugravirana u pod porodične kuće Dior u Granvilleu ruža je kompas i upravo me je ta ruža odmah inspirisala“, kaže de Castellane. Ona opisuje motiv kao nešto što oličava „vrlo lepu ideju o putovanju“.

 

Najnovije