Harper's Bazaar Srbija

Chanel make-up direktor, Lucia Pica, otkriva tajne šminkanja

Za Chanel Haute Coture reviju održanu u Parizu, Virginie Viard rekreirala je modnu pistu u dvorište u kom je Gabriella Chanel provela detinjstvo, i u kom je stvarala brilijantne modne kreacije. Tim povodom, Lucia Pica, Chanel make-up direktor, bila je zadužena za šminku, i uopšte beauty izgled modela.

S tim u vezi, Lucia je otkrila kako je pronašla inspiraciju, šta je pokretač za njeno stvaranje, i podelila je neke make-up tajne.

1. Iz čega ste crpeli inspiraciju za ove izglede? Da li Vam je Virginie dodelila neki poseban zadatak?

– Za Virginie je, kao što verovatno znate, posebna inspiracija bilo mesto odrastanja Gabrielle Chanel. Za kolekciju koja je podržavala taj period, bilo je mnoštvo crno-belih elemenata. S tim u vezi, želela sam da modeli izgledaju prirodno, ali da opet ostvaljaju jak i odvažan utisak. Zato sam insistirala na ovakvoj ravnoteži, razmišlajla sam koja boja ide uz koju, koja tekstura uz koju, i slično.

Zapravo, u suštini, sve se svodi na konture i svetle nijanse lice koje prate istaknute oči, uglavnom belim ajlajnerom.

2. Možete li detaljno opisati šminku ove revije?

– Za oči sam koristila Stylo Ombre Et Contour Contour Mauve, tačnije za donji kapak i ivicu oka, sve sam to utrlajala ne bih li naglasila oko. Zatim sam dodala Stylo Ombre Et Contour Contour Brun, ne bih li dobila malo dublji i tamniji izgled. I za kraj sam blago dodala beli ajlajner i maskaru.

Za ivice usana sam iskoristila korektor Palette Essentielle, onda sam u središnji deo nanela Le Crayon Lèvres Rose Naturel, kao i Rouge Allure Ink Warm Beige.

3. Da li možete da podelite neke profesinalne savete ili trikove?

– Trik je u tome da se poveća dubina linije oka, a zatim da se oči dodatno naglase tako što naneste malo belog ajlajnera ispod linije trepavica.

4. Da li je postojao proizvod koji ste posebno voleli da koristite za ovu reviju?

– Svakako, Stylo Ombre Et Contour! Lako se nanosi, a efekat je zapanjujući.

Celu make-up kolekciju pogledajte OVDE.

Najnovije