Harper's Bazaar Srbija

Coach predstavlja novu kolekciju inspirisanu Jean-Michel Basquiatom

Jennifer Lopez i Michael B. Jordan učestvuju u reklamnoj kampanji.

Gotovo trideset godina nakon smrti Jean-Michela Basquiat-a, umetnost slavnog uličnog umetnika nastavlja da inspiriše. Ovoga puta, nova kolekcija Coach pozajmljuje dizajn i kulturu poznatog umetnika za torbe i odeću capsule kolekcije Coach x Jean-Michel Basquiat, koja je upravo lansirana.

Kampanja nove kolekcije uključuje zvezde Jennifer Lopez i Michaela B. Jordana, ali i članove porodice Basquiat, poput rođake, Jessice Kelly.

Fotografije je snimio Micaiah Carter, koji svojim portretima pokušava da osvetli Basquiatovu viziju intenzivne umetnosti aktivističkim porukama. Sa svoje strane, umetnički direktor brenda Coach, Stuart Vevers rekao je o umetniku: “Basquiat je jedan od mojih junaka! Njegova umetnost oličava kreativni duh Njujorka i postaje pokretačka snaga. Ponosan sam što mogu da predstavim njegov rad i njegove vrednosti i učinim njegovu umetnost poznatu mlađoj generaciji. Takođe sam neverovatno zahvalan na podršci i poverenju koje mi je porodica Basquiat ukazala i želeo bih da im se zahvalim na pomoći prilikom stvaranja ove kolekcije“.

„Zaista smo voleli ovu kolekciju brenda Coach“, rekla je Basquiatova sestra Jeannie Basquiat u ime njegove porodice, dodajući: „Coach je uradio sjajan posao u potpunosti shvatajući duh i energiju Jean-Michelovog rada.“

Za lansiranje kampanje, Coach je pripremio seriju kratkih filmova za društvene mreže, gde protagonisti kampanje razgovaraju o značaju porodice Basquiat, o umetnosti i nasleđu.

harpersbazaar.gr

Najnovije