Harper's Bazaar Srbija

Dior sarađuje sa UNESCO-om na važnoj inicijativi

Ponudiće edukaciju i smernice mladim ženama u nepovoljnom položaju.

Dior je najavio partnerstvo sa Organizacijom Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu. Cilj ovog partnerstva je pomoć studentkinjama. Program je deo Women@Dior koji je već pomogao preko 1000 mladih studentkinja, pružajući im upute od Dior zaposlenih, koji preuzimaju ulogu mentora i u bliskom su kontaktu s njima.

Dior sada udružuje snage sa UNESCO-om i Globalnom koalicijom za obrazovanje. Stotinu mladih učenica iz Nigerije, Gane, Tanzanije, Jamajke, Pakistana, Filipina i Šri Lanke dobiće priliku da se obrazuju. Svakoj učenici će Dior zaposleni biti mentori i učestvovaće u mrežnom programu obuke koji će trajati 10 meseci, a potom će biti pozvani da učestvuju u lokalnom programu koji će se fokusirati na osnaživanje mladih žena, putem inicijative Dream For Change.

“Sloboda dolazi kroz obrazovanje”, rekla je Maria Grazia Chiuri, koja je na čelu Diora. „Veoma mi je važno da pomognem mladim devojkama da razviju samopouzdanje: samopouzdanje da se usuđuju, da budu nezavisne i da rade stvari koje žele. Ova inicijativa je važnija nego ikad za izgradnju sutrašnjeg sveta.“

harpersbazaar.gr

Najnovije