Harper's Bazaar Srbija

Ikea lansira zajedničku kolekciju sa umetnicom Zandrom Rhodes

Švedska kompanija Ikea najavila je saradnju sa britanskom umetnicom i dizajnerkom Zandrom Rhodes. Kolekcija Karismatisk će biti objavljena u septembru 2021. godine.

„Sjajno je kada umetnici u svom radu mogu u potpunosti da koriste i obrasce i svetle boje. Zandra Rhodes je fenomenalna u stvaranju mehurića živih uzoraka i boja koji zajedno čine nešto zavodljivo i lepo. Želim celu kolekciju odjednom! Impresionirana sam otvorenim i angažovanim radnim pristupom stvaranju ideja i koncepata u ovoj saradnji – to je način rada na koji su sve ideje dobrodošle “, rekla je Pauline Machado, dizajner Ikee, u saopštenju za štampu.

Nova kolekcija Karismatisk uključuje 26 jedinstvenih predmeta koji će biti dostupni za kupovinu od septembra 2021.

Ikea i Zandra Rhodes već su predstavili prvi deo kolaboracije – torba u ružičastoj boji inspirisana kultnom torbom Frakta, koja je napravljena od 80% recikliranog poliestera.

Zandra Rhodes je poznata po svom živahnom i prepoznatljivom stilu (i naravno njenoj ružičastoj kosi). Odevala je ikone stila poput princeze Diane i Jacqueline Kennedy, a takođe je kreirala sve kostime za glavnog pevača grupe Queen, Freddie Mercury – njegov čuveni plisirani gornji deo napravila je Zandra.

Najnovije