Harper's Bazaar Srbija

Levi's & Ganni predstavljaju kolekciju vintage džinsa

Stvari se ne mogu kupiti, ali ih je moguće iznajmiti!

Ovo je jedna od najodrživijih kolekcija sezone. U sklopu kopenhagenske Nedelje mode, koja je započela 9. avgusta, Ganni i Levi’s predstavili su kolekciju Love Letter, koja sadrži tri predmeta od recikliranog teksasa i tkanina iz arhivskih kolekcija: kombinezon, haljinu u kaubojskom stilu i farmerke od pravog vintage džinsa.

Posebnost kolekcije krije se u činjenici da se nijedan proizvod ne može kupiti. Stvari se mogu iznajmiti na sajtu Ganni Repeat – a cena za svaki komad se kreće od 55 dolara nedeljno.

“Da li je primereno u današnjoj situaciji kada je zaštita životne sredine primarna, praviti četiri glavne kolekcije godišnje? Da li su nam potrebni izložbeni saloni i tim koji leti širom sveta?” – kaže suosnivač i kreativni direktor brenda, Ditte Reffstrup.

Više od 50% Gannijevih kolekcija već je napravljeno od recikliranih i organskih materijala, a „zdrava pauza“ ove sezone samo je pojačala njihove ideje za svesnu potrošnju i proizvodnju. „Moramo biti svesniji,“ kaže Ditte, „ako to ne učinite, uskoro neće biti za vas mesta u modnoj industriji.“

Ditte i njen tim ručno su odabrali arhivirane modele Levi’s 501, preradili ih i preuredili. Rezultat je kolekcija kvalitetnih farmerki (na kraju krajeva, teksas se s vremenom samo poboljšava), a tu su i košulje sa ogromnim Peter Pan kragnama  i haljine u vestern stilu.

foto:bazaar.ru

Najnovije