Harper's Bazaar Srbija

Moda sa ciljem: Kako da nosite haljine iz nove HM Conscious kolekcije?

H&M nastavlja svoj put ka održivoj modnoj budućnosti kolekcijom napravljenom od recikliranih i održivih materijala koja će se naći u prodaji od 18. juna u H&M prodavnicama u Srbiji. To je još jedan korak ka ciljevima da se do 2030. godine koriste samo reciklirani i materijali nastali iz održivih izvora kao i da održiva odeća bude dostupna svima.

Nova kolekcija uključuje varijacije haljina od mini do maksi dužine, naglašavajući slobodu i snažnu ženstvenost kontrastom nabora i naglašenih rukava. Većina komada u kolekciji napravljena je u potpunosti od recikliranog ili održivog materijala, kao što su organski pamuk, Tencel ™ ili reciklirani poliester, a komadi u mešavinama napravljeni su od najmanje 50 odsto materijala nastalih iz održivih izvora.

Slede naši predlozi kako da haljine iz ove kolekcije kombinujete sa ostalim detaljima i komadima iz aktuelne ponude brenda H&M. Dostupno od četvrtka, 18. juna, u svim H&M prodavnicama. 

Haljina H&M Conscious 3.599 dinara

H&M koristi cirkularni pristup načinu izrade i upotrebe mode. To uključuje produženje životnog veka proizvodima kao i korišćenje recikliranih ili drugih održivih materijala. Sad je već više od polovine materijala koje H&M koristi reciklirano, organsko ili održivo, a od 2020. godine 100 odsto pamuka koji se koristi u H&M proizvodima je iz recikliranih ili održivih izvora.

 

Haljina H&M Conscious 3.599 dinara

Ovo je kolekcija sadašnjosti od materijala napravljenih za budućnost.

 

Haljina H&M Conscious 4.799 dinara

Haljina H&M Conscious 1.799 dinara

Haljina H&M Conscious 3.599 dinara

Haljina H&M Conscious 2.399 dinara

Haljina H&M Conscious 2.399 dinara

Haljina H&M Conscious 5.999 dinara

Priredila: Mila Đenić

Foto: Promo

Najnovije