Harper's Bazaar Srbija

Nova kolekcija Mary Katrantzou nas vodi na letnja putovanja

Londonska dizajnerka Mary Katrantzou je lansirala Mary-Mare, kolekciju inspirisanu sunčanim destinacijama na obali mora.

Kolekcijom nas dizajnerka vodi u Kan, Nicu, Grčku, Portofino, Monte Karlo, Veneciju, Dubrovnik, Kosta Bravu, Azurnu obalu i još mnoga mesta.

Otisci školjki i drugih oblika okeanskog života istaknuti su na lepršavim suknjama, kaftanima i tunikama. Tropsko cveće je na dugim haljinama pogodnim za doručak na plaži ili noć ispod letnjeg meseca. Bogate, žive boje i geometrijski uzorci prekrivaju topove i palazzo pantalone.

Zamišljeno je da ovo bude „year-round“ kapsul kolekcija – iako je do sada lansirana samo kada bi letnje kolekcije obično pogodile police prodavnica i kad bi masa ljudi obično planirala svoj odmor i kupci tražili odevne komade za svoja putovanja. Uprkos tome, bilo kakvi planovi za rezervaciju letova i hotela ometani su zbog epidemije koronavirusa.

Samoizolacija je zadržala sve kod kuće, uključujući i tim Katrantzou. I ona je, poput mnogih drugih dizajnera, morala da pronađe kreativna rešenja kako bi plasirala svoj brend u vreme kad osoblje i resursi nisu lako dostupni. Na primer, foto-snimanje kolekcije, koja je u pripremi već 18 meseci jednostavno nije moglo da se uradi. Dakle, Katrantzou je radila sa svojim dizajnerskim timom na ilustrovanoj kampanji vintage marki koje su istaknute u liniji.

Ako ništa drugo, rešenje pokreće tačku bezvremenosti više nego, recimo, standardne slike modela koji poziraju pred scenskim pozadinama. Slike su objavljene na Instagram nalogu brenda, zajedno sa hashtagom #WishWeWereThere.

Zaista, mnogi od nas žive za dan kada će napustiti svoje domove i krenuti u beg do dalekih odredišta. Kada se taj trenutak dogodi, kolekcija Mary-Mare spremna je i čeka da bude naručena.

harpersbazaar.com/

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mary Katrantzou (@marykatrantzou) onMay 5, 2020 at 6:08am PDT

Najnovije