Harper's Bazaar Srbija

Princeze nose više od bujnih haljina – to potvrđuje kolekcija Chanel couture

Kolekciju Chanel za jesen/zimu 2020/21 Haute Couture fotografisao je i snimio Mikael Jansson.

„Razmišljala sam o pank princezi koja bi u zoru izašla iz „Le Palacea“, otkriva Virginie Viard. „Sa haljinom od tafta, velikom kosom, perjem i puno nakita. Ova kolekcija više je inspirisana Karlom Lagerfeldom nego Gabrielom Chanel. Karl bi išao u ‘Le Palace’, i pratio te veoma sofisticirane žene, koje su takođe bile veoma ekscentrične.”

Dok je na kolekciju Haute Couture proleće/leto 2020 očigledno uticala jednostavnost i strogost opatije u Aubazine-u, gde je Gabrielle Chanel bila smeštena kao dete, trideset izgleda kolekcije Haute Couture za jesen-zimu 2020/21 želja su za blistavim bogatstvom i nakitom. Neki su čak u pratnji dragulja iz kolekcija haute nakita CHANEL.

„Volim da radim ovako, u suprotnom smeru od onog što sam radila prošli put. Želela sam složenost, sofisticiranost. ” Svi CHANEL-ovi partneri za vez, uključujući Métiers d’art Lesage i Montex, kao i Lemarié i Goossens doprineli su dragocenim ukrasima – šljokicama, nitnama, kamenjem i perlama.

“Tačno je da sam razmišljala o slikama, ali to su bile više nemačke slike“, kaže Virginie Viard. “Zaista sam imala na umu Karlov svet …”

Crni i antracit sivi tonovi su osvetljeni ružičastim sjajem. Oslikane čipke obogaćuju bolero jakne zajedno sa tvidom od srebrne prugaste vrpce; jakne se nose preko pantalona od crnog antilopa, krajnji znak ultra-rock romantizma.

„Za mene je Haute Couture kolekcija romantična po svojoj suštini. U svakoj od ovih silueta postoji toliko ljubavi.”

 

Najnovije