Harper's Bazaar Srbija

Reverse your Air Max Day, Stay at home

U vreme kada smo prisiljeni da ostanemo kod kuće, da se odreknemo druženja i aktivnosti na otvorenom kako bi spasili sebe, svoje najbliže a i sve oko nas, bitno je da pronađemo nešto što će nas učiniti srećnim bez obizra na tešku situaciju koja je zadesila celu planetu.
Baš u tom trenutku od Nike stiže nešto što me kao kolekcionara posebno raduje i na trenutak skreće misli sa svega što nam se dešava.. ali da krenem od početka.

Ne tako davne 2013. godine, Nike u saradnji sa japanskim brendom Atmos uradili su specijalni dizajn na modelu Air Max 90 u „Duck Camo“ izdanju. Model najvećim delom pokriva Duck Camo Hunter kamuflažni print sa infrared detaljima. Novo izdanje stiže kao deo „30th anniversary“ paketa u čast tridesetog rođendana Air Max 90 siluete. Ovogodišnje izdanje nosi naziv „Reverse Duck Camo“ i u osnovi zardžava isti print i kombinaciju boja ali sa promenjenim rasporedom. Model dolazi u standardnoj Nike kutiji u koju su smeštena dva para dodatnih pertli koje pružaju mogućnost kastomizacije i neizostavni deo Anniversary modela Nike Air Hang Tag privezak. Na modelu su zapertlane bele pertle, a kao dodatak su ponuđene crne i Infrared.

Još kada sam bio dete i maštao o prvim Nike Air Max 90 i danas kada moja kolekcija broji preko 500 pari patika, AM90 ima posebno mesto u mojoj kolekciji. Posedujem nekoliko retkih i specijalnih izadnja ove siluete ali najdraži su mi ipak one najklasičnije, a to je AM90 Infrared History izdanje iz 2010. godine. Tokom godina izlazilo je više verzija ove siluete i često su kao i na ostalim ikonama brenda i na AM90 isprobani razni materijali i tehnologije, a neka od izdanja koja su meni ostala zanimljiva su Current, Lunar, Hyperfuse i Flyknit verzije modela.

Nike Air Max 90 model je prvi put proizveden 1990-e godine sa zvaničnim nazivom Air Max 3 u orginalnoj boji Hyvent Orange, pa je model u kasnijim izdanjima dobion naziv Air Max 90, a originalna boja promenjena u MX Orange pa zatim i u finalni naziv Infrared.
Novo Reverse Duck Camo izdanje vrišti od infrared boje koja prekriva dobar deo gornjišta, koja bi vas sigurno odala u lovu na patke, ali sa druge strane iako kamuflažni print u močvarnim predelima ima dužnost da vas čini manje uočljivim u ovoj kombinaciji i gradskim ulicama će sigurno učiniti da budete veoma upadljivi. Od danas je moja kolekcija bogatija za ovo specijalno izdanje koje ću još neko vreme posmatrati samo napolici u sobi, a vi ostanite kod kuće i spremite se za Online drop ako želite da budu deo I vaše kolekcije. 

Maks

Najnovije