Harper's Bazaar Srbija

Salvatore Ferragamo: capsule kolekcija koja otkriva magiju printa

Tri stvari koje najbolje opisuju leto – toskansko sunce, aperitiv u pravo vreme i Ferragamo otisci na svili.

Salvatore Ferragamo vas poziva da otkrijete novu capsule kolekciju od svile: jedinstveni izbor za proleće/leto 2020 koji će vas odvesti na ekskluzivno putovanje kroz istorijske arhive modne kuće.

Svileni dodaci su sastavni deo svake kolekcije Salvatore Ferragamo od 1960-ih godina i nepogrešiv simbol tradicionalne izrade brenda. Kolekciju karakterišu ikonični elementi iz bogate baštine, poput mačaka, cveća, cipela, leptira, slonova i sultana, usred snova o Orijentu i čarobnoj flori. Svaki otisak krase sitne nesavršenosti, tipične za crteže i skice napravljene rukom, što svaki aksesoar čini jedinstvenim umetničkim delom.

Sada živimo u vremenu kada se svaki modni eksperiment posmatra pod mikroskopom – to je jedan od najboljih načina izražavanje svoje ličnosti i duhovnosti jezikom boja i otisaka. Čak i stavljanje marame je dovoljno da upotpunite svoj izgled i kažete mnogo o svom stilu. Zaključak: svet je previše zanimljiv i živopisan da bismo ga ispunili odećom bez štampe.

Kolekcija obuhvata šalove, marame, legendarne torbe i obuću poput sandala, papuča i patika. Tu je i širok asortiman odeće – od svilenih bluza do kaputa, plisiranih suknji, haljina, pantalona i majica.

Capsule kolekcija “The Magic of Print” dostupna je online od juna na sajtu brenda.

foto:ferragamo.com/lofficiel.at

Najnovije