Harper's Bazaar Srbija

Seks, moda, disko: svetle boje i životinjski otisci u novoj Tom Ford kolekciji

Ovog puta – u formatu lookbook-a!

Tom Ford je jedan od onih dizajnera koji nastoje da u svakom trenutku unesu radost u naše živote. Čak i u teškim vremenima, on uspeva da napravi odeću u kojoj ćete želeti da se zabavljate do jutra i da ne razmišljate o lošim stvarima. Tako je lansirana njegova nova kolekcija – vedra, vesela i smela. I to uprkos koronavirusu koji besni u SAD-u i činjenici da je Ford bio primoran da napusti tradicionalnu reviju u korist lookbook-a!

Ovog puta Tom se okrenuo sedamdesetim godinama za inspiraciju – mada ne buržoaskom pariskom šiku s kraja decenije, na koji smo već navikli, već američkoj džet-set priči o diskoteci Studio 54. U ovome nema ništa iznenađujuće – upravo je to doba inspirisalo dizajnera, u celini, čitavu njegovu karijeru. Sećate se čuvene plave svilene bluze iz prve Fordove kolekcije za Gucci jesen/zima 1995, koju je Madonna kasnije proslavila? Apsolutno ista priča.

Najnovija kolekcija njegovog brenda definitivno je povratak korenima tamo gde je započeo: seks, diskoteka i zabava. I upravo zbog ove postojanosti Ford ceni njegove klijente, desetak holivudskih zvezda, poput Jennifer Lopez ili Julianne Moore. Polazna tačka za stvaranje kolekcije bio je dokumentarni film „Sex Fashion & Disco“ o poznatom modnom ilustratoru Antoniju Lopezu, koji je ovekovečio američki stil 70-ih i otvorio svet Grace Jones i Jerry Hall.

Kolekcijom dominiraju svetle boje (kombinacija fuksije i narandžaste), lepršavi kaftani, mešavina animal i floralnih otisaka. Na trenutak se može činiti da karantin nije uticao na pripremu ovog lookbooka, ali tada vidimo seriju pantalona „pidžama“ – međutim, izgledaju tako elegantno da su više povezane sa zabavom na bazenu nego sa karantinom.

Možemo se samo nadati da će vrlo brzo sve strahote pandemije ostati daleko iza nas, i da ćemo sledećeg leta moći da osvojimo svetske plaže sa koferom novih stvari Toma Forda za koje su definitivno potrebni more, leto i putovanja.

Najnovije