Harper's Bazaar Srbija

The Jackie 1961 – Alessandro Michele nastavlja da piše istoriju o legendarnoj Gucci torbi

Kolekcija sa nadograđenom i klasičnom verzijom torbe.

Nije teško shvatiti da je “Jackie” torba inspirisana Jackie Kennedy Onassis. Prva torba “The Jackie” Gucci je objavljena 1961. godine i bila je posvećena bivšoj prvoj dami Sjedinjenih Država, a bila je simbol rafinirane elegancije.

Međutim, priča o “Jackie” seže u pedesete godine, kada je torba objavljena pod imenom “Fifties Constance”. U stvari, smatra se prvom hobo torbom koja se pojavila u kategoriji „torbe“, s potpuno novim dizajnom: kao prostrani polumesec, namenjena i muškarcima i ženama. Iako je bila uniseks verzija, ubrzo je postala uglavnom omiljena ženama, a Jackie Kennedy je bila razlog odlučne promene imena. U decenijama koje su usledile, „Jackie“ je dobijala različite redizajne, ali je ostala referenca modnih muza.

Dakle, klasik “Jackie” odlučan je da se vrati uz pomoć umetničkog direktora kompanije Gucci, Alessandra Michelea, koji je novu verziju predstavio na modnoj reviji Men’s Fall Winter 2020 u Milanu.

“Jackie 1961” uključuje različite veličine (mini, male, srednje) i namenjena je i muškarcima i ženama (poput originalne “Fifties Constance”), dok može da odgovara vrlo različitim izgledima: od najstrožijeg, do grunge ili casual. Starinski dizajni “Jackie” iz arhive modne kuće postali su inspiracija za Alessandra Michelea, koji je “smanjio” veličinu na mini i podario torbi minimalističku siluetu. Čiste linije vode računa o posebnoj kopči torbe, dok boja kože, pored bele, crne i klasične Gucci, za jesen dolazi u paleti prijatnih tonova, poput svetlo ružičastog, lila i plavog.

“Jackie 1961” namenjena je svima – kako izveštava kuća Gucci – i za različite životne trenutke: za ležeran izlazak mlade žene, vožnju dečaka na biciklu, za noć u operi. Dakle, ono što karakteriše “Jackie 1961” je to što prevazilazi rasne granice, ima svestrane veličine i nudi fleksibilnost u pogledu stilskih mogućnosti.

foto:harpersbazaar.gr

Najnovije