Harper's Bazaar Srbija

Vanessa Paradis, Marion Cotillard i druge poznate ličnosti na otvaranju retrospektive Coco Chanel

Izložba uključuje odeću i nakit dizajnerke.

Za otvaranje izložbe u Palais Galliera, njeni kustosi Miren Arzalluz, direktor muzeja, Véronique Belloir i Marie-Laure Gutton pozivaju vas da otkrijete ovu neviđenu retrospektivu posvećenu delu Gabrielle Chanel, prvu svoje vrste u Parizu.

Izložba ističe rođenje i evoluciju stila Gabrielle Chanel, karakteristike njenog opusa, pojavu njenih kodova i njen doprinos istoriji mode.

„Gabrielle Chanel stvorila je sintezu da kodifikuje svoja odela. Ponudila je potpuno suprotno od mode iz 1950-ih “, objašnjava Miren Arzalluz na temu povratka dizajnerke u modu 1954. godine, što je potvrdilo njen modni manifest prvobitno uspostavljen 1910-ih.

„Bila je to nova elegancija zasnovana na udobnosti, slobodi i osećaju prirodnosti. Bio je to svojevrsni manifest“, dodaje Veronikue Belloir, ističući radikalnu viziju Gabrielle Chanel i njen rad koji postoji „mimo mode“.

Ova izložba ispresecana je amblematičnim kreacijama, od lepršavih haljina iz 1930-ih i odela iz 1950-ih – predstavljenih u novoj „Galeries Gabrielle Chanel“ stvorenoj zahvaljujući ekskluzivnom pokroviteljstvu kuće – do bižuterije i štepane torbe 2,55. To su sve odevni predmeti i dodaci koji su, prema Marie-Laure Gutton, „bili u skladu sa pojmom zadovoljavanja ženskih potreba“, otelotvorujući večnu modernost stila koji je kreirala Gabrielle Chanel.

Izložbu Modni manifest organizovala je Palais Galliera uz podršku CHANEL-a, a trajaće do 14. marta 2021.

Izložbu su posetile ambasadorke brenda, a među njima bile su Vanessa Paradis, Anna Mouglalis, Angèle, Caroline de Maigret, Charlotte Cardin, Gaspard Ulliel i Sébastien Tellier i drugi.

#ExpoCHANEL

Najnovije