Beauty saveti: kako da izgledate dobro nakon dugog leta

Retke su osobe koje nisu doživele sličnu situaciju: dug let, loše rasploženje i ne baš odmoran izgled.

Međutim, kada znate da ćete dugo putovati, postoji nekoliko načina da osigurate dobro raspoloženje i osvežen izgled odnosno da izbegnete čuveni „jet lag“ sindrom. U nastavku ćemo vam otkriti dva sjajna i jednostavna trika uz pomoć kojih ćete uspeti da se osećate odmorno, a koji će vam pomoći da i nakon nekoliko dugih sati izgledate kao novi.

Priprema unapred

Što se više pripremate za let, to će on lakše proći. Na primer, spakujte se dva dana unapred ili makar napravite plan šta ćete sve da nosite sa sobom. Ako to uradite, možete se odmoriti noć pre puta i obezbediti dolazak na aerodrom bez žurbe i nervoze. Ipak, ako ćete leteti preko noći – pokušajte da što kasnije ostanete budni (kao i u toku dana) kako biste mogli da spavate u avionu. Uradite sve što će učiniti da se osećate komforno, kako biste se što više odmorili tokom leta. To uključuje i biranje što udobnije odeće i nošenje papuča.

Uz vas imajte esencijalnu kozmetiku i makeup

Duga putovanja mogu dosta da izmuče osobu, što se posebno vidi na licu. Vi to možete izbeći uz malu pomoć šminke i kozmetike. Ne ustručavajte se da barem jedan sat pred dolazak na željenu destinaciju očistite lice i nanesete hidratantnu kremu koja će nahraniti kožu i vratiti joj prirodan sjaj. Zatim upotrebite moć pudera, hajlajtera i rumenila koji zajedno čine sjajan spoj za „vraćanje boje“ i isticanje prirodnog sjaja. Nanesite maskaru i sjaj za usne – i spremni ste za akciju čim izađete iz aviona!

V.R.

Pročitaj još iz kategorije Putovanja & zabava