Kako će izgledati život na društvenim mrežama bez „lajkova“?

Instagram uvodi novu promenu.

Kako je nedavno otkriveno, jedna od najpopularnijih društvenih platformi na internetu – Instagram – ukloniće vidljiv broj „lajkova“, kako bi se smanjio pritisak kod osoba koje je koriste. Ako se ova ideja ostvari, to znači da se na objavama više neće videti broj istih, već samo nekoliko imena uz „i drugi“ nastavkom.

Ipak, korisnici će i dalje moći da vide broj „lajkova“ na svojim fotografijama i videima, za razliku od drugih koji neće. Ova odluka će najviše imati uticaj na mnogobrojne influensere koji broj sviđanja koriste kao način da pokažu svoju popularnost. Ukoliko kompanije ne mogu da vide koliko se njihov pr. proizvod sviđa drugima, to može uticati na sponzorstva i saradnje između brendova. „Želimo da se korisnici fokusiraju na sadržaj onoga što dele, a ne na broj lajkova koji objava dobija“, otkrili su predstavnici Instagrama. „Tokom ovog testa, samo će osoba čija je objava moći da vidi ukupan broj lajkova.“

Ovaj korak je moguće i odgovor na bezbroj prijava da aplikacija idealizuje savršenstvo i da negativno utiče na mentalno zdravlje.

V.R.

foto: profimedia

Pročitaj još iz kategorije Putovanja & zabava