Harper's Bazaar Srbija

Pobegnite u amazonske prašume bez napuštanja sofe

Cartier je objavio ekskluzivni snimak zvukova džungle.

Ako bučna televizija, veš mašina ili građevinski radovi vašeg komšiluka prete da naruše vašu trenutnu postavku #WorkFromHome, sada je moguće da odlutate do raja i posetite amazonske prašume.

Pošto su vrata muzeja savremene umetnosti Cartier-a, Cartier Fondacija, nažalost, za sada ostala zatvorena, francuska kuća objavila je ekskluzivni snimak umetnika Bernie Krausea na svojoj veb stranici, na kojem su predstavljeni umirujući zvukovi amazonske prašume – i to savršena mirna pozadinska muzika koja nam je svima trenutno potrebna.

Osnovana 1984. godine, fondacija Cartier u centralnom Parizu je lepo dizajniran prostor koji podržava umetnike iz raznih disciplina, uključujući film, muziku, dizajn, arhitekturu, fotografiju, nauku i filozofiju.

Krauseov video zapis je prepun zujanja, cvrkutanja prirodne faune koja naseljava najveću prašumu na svetu i daje potencijalnim posetiocima način da iskuse deo prirodne teritorije, a da pritom ne napuste dom.

Ono što snimak čini još dragocenijim – a uz to i srčanim – je to što je napravljen 1990. godine, pa se mnoge predstavljene životinje više ne mogu čuti. Kao i svi njegovi drugi zvučni prilozi, Krause ga je arhivirao “tako da se može preneti na buduće generacije, u slučaju da veliki životinjski orkestar jednog dana konačno utihne”.

harpersbazaar.com/uk

Najnovije