Šta se desilo sa neverovatnim “Neverland” imanjem Michaela Jacksona?

Imanje koje je privlačilo mnogo pažnje tokom života legendarnog pevača, ali i nakon njegove smrti.

Dokumentarac pod imenom “Leaving Neverland” će nakon nekoliko godina biti prikazan javno, uprkos tome što je duže vreme bio blokiran.  Nažalost, film nema lepu priču, već se radi o pričama dvojice dečaka (sada već odraslih ljudi), Jamesa Safechucka i Wadea Robsona, koje je navodno pevač seksualno zlostavljao tokom njihovog boravka na ovom imanju. Film je dosta smanjio potražnju za Neverland-om, pa je njegova cena pala za čak više od 30 miliona dolara od početne cene koja je bila oko 100 miliona dolara.

Ranč u kalifornijskom Los Olivos delu prekriva oko 10.926 km2 i pripada Colony Capital firmi. Zbog ugovora kojeg je Michael potpisao 2008. godine, imanje nikad do sad nije moglo biti otvoreno za javnost – iako je pevač to želeo. Michal je imanje kupio 1987. godine za 19.5 miliona doalra, dodajući veliki cvetni sat u obliku reči “Neverland” i železničkom stanicom. Prema izvorima, cveće i dalje stoji, osim voza, a tu je i kuća od 1114m2 u kojoj je pevač živeo. Nakon što je kuća stavljena u prodaju 2015. godine, broker Wayne S, Natale je otkrio da ljudi koji žele da je kupe dolaze u ruralno društvo u kojem žele mir i tišinu, kao i da nisu za velika okupljanja i koktel zabave. Kada je Michael živeo tu, on nije ni izlazio jer je imao svoje malo carstvo.

U međuvremenu su sklonjene mašine iz luna parka, ali se na imanju i dalje nalaze vatrogasni kamion iz 50-ih godina, bazen, teren za košarku i nekoliko gostinjskih kuća. Na imanju su držane i egzotične životinje koje su takođe odavno sklonjene. U totalu, imanje ima 3 odvojene gostinjske kuće. bioskop sa pozornicom, nekoliko brvnara i prodavnicu za održavanje.

V.R.

foto: profimedia

Pročitaj još iz kategorije Putovanja & zabava