Harper's Bazaar Srbija

The Escape – posetite drugačiji Mikonos

Opušteni ritmovi, holistički rituali i kreativna zajednica vizuelnih umetnika i muzičara otkrivaju drugačije lice popularnog ostrva.

Soho Roc House nalazi se na vrhu kamenitog dela južne obale Mikonosa, na mestu gde se plavi horizont stapa sa zlatnim i ružičastim nijansama vedrog kiklatskog sunca. Pogledom na mistični Delos i plažu Paraga, hotel prihvata minimalističku tradicionalnu arhitekturu i postaje jedno s pejzažom, stvarajući tiho sklonište koje uključuje celokupno iskustvo boravka u prirodi sa pet zvezdica.

U 45 soba, koje se razlikuju po veličini i odlikuje ih jednostavno uređenje i tradicionalna kikladska arhitektura, impresivna terasa s bazenom i panoramski pogled na Egejsko more, teretana na otvorenom, predivni prostor za boravak i odličan restoran, predstavljaju grčko gostoprimstvo ispreplitano sa holističkim iskustvom i ekskluzivnim životnim stilom.

Na ovome se zasniva filozofija Soho kuća širom sveta.

Smeštena između kosmopolitske i užurbane Rajske plaže i plaže Paraga, Soho Roc House uspeva da pruži potreban spokoj i osamljenost posetiocima koji to žele. Hotel ima mirnu i zen atmosferu pojačanu minimalnim linijama, dominacijom bele boje i prirodnim materijalima poput drveta koje stvara idealno okruženje za introspekciju.

Prihvatajući ovaj holistički pristup, Soho Roc House nije mogao da odabere bolju lokaciju od ove, jer se nalazi 500 metara od plaže kluba Scorpios, omiljenog odredišta jet settera širom sveta.

Mikonos, ali i ritualnije i mističnije iskustvo – to su hteli da naprave kreativci Thomas Heyne i Mario Hertel. Alternativno holističko sklonište koje će kombinovati osećaj zajednice drevne Grčke sa zen japanskom filozofijom. Odmaralište gde će se umetnost, dizajn, hrana, muzika i tretmani okupiti kako bi formirali “ceremonije” holističkog drugarstva, kako ih vlasnici nazivaju.

„Mikonos je postao poznat 60-ih, kada je sve bilo autentično i lepo. To smo želeli oživeti. Zato smo odlučili da gradimo u prirodi, a ne na njoj”, kaže Thomas Heyne, jedan od dvojice stvaralaca. “Obožavali smo ovo mesto od prvog trenutka kada smo došli na Mikonos jer ima ogromnu energiju, gotovo mističnu. Nalazi se na samo 25 metara od mora i gleda zaista jedinstveni zalazak sunca u pravcu Delosa, ostrva bogova”, rekao je drugi. 

Luksuz ovde ne znači preterivanje, već sunce, more i ravnoteža tela i uma.

harpersbazaar.gr

Najnovije