Svečano otvaranje Radisson Blu Artist Residency

Radisson Blu Old Mill Hotel sa velikim zadovoljstvom najavljuje svoj prvi umetnički projekat "Radisson Blu Belgrade Artist Residency" koji je sinoć, 20. februara na svečanom otvaranju u velikoj sali hotela u Bulevaru Vojvode Mišića 15.zvanično predstavljen pred velikim brojem ambasadora, umetnika i ljudi iz poslovnog sveta.

"Radisson Blu Belgrade Artist Residency" je projekat osnovan saradnjom hotela Radisson Blu Old Mill i svetski priznate umetnice performansa - Marte Jovanović, koja živi i stvara na relaciji Rim - Njujork - Beograd. Njeni provokativni perfomansi, koji su u velikoj meri interaktivni ostavljaju bez daha publiku na svim kontinentima. Pored brojnih samostalnih izložbi i performansa u zemlji i inostranstvu, Marta je učesnica internacionalnih bijenala i grupnih izlozbi, a njeni radovi se nalaze u značajnim svetskim privatnim kolekcijama. Dobitnica je nagrade „Roma Kapitale“ za umetničko dostignuće u Italiji 2012. godine.

U okviru projekta umetničke rezidencije, Radisson Blu Old Mill će ugostiti veliki broj renomiranih umetnika iz zemlje i sveta, koji će tom prilikom živeti, stvarati i predstaviti sve umetničke radove koji su proizašli iz ovog iskustva u samom hotelu.

Tokom trajanja rezidencije, sve posetioce očekuje jedinstveno gastronomsko iskustvo! Brojni ovdašnji ljubitelji umetnosti imaće priliku da svakog meseca rezervišu ekskluzivne večere, prilikom kojih će u intimnoj atmosferi uživati u ekscentričnim specijalitetima koje će kreirati šefovi hotelskog restorana OMB Larder + Lounge i učestvovati u interaktivnom dijalogu sa umetnicima iz različitih medija.

Radisson Blu Old Mill Hotel, Belgrade realizacijom Artist Residency projekta ima za cilj da doprinese razvoju srpske umetničke scene, da upozna svetske umetnike sa Beogradom, srpskim narodom i kulturom, kao i da postane podsticaj novih saradnji umetnika i institucija u budućnosti.

Pročitajte još

Pročitaj još