“Christian Dior, Designer Of Dreams” izložba u Parizu

Haute Couture revija modne kuće Dior je obeležila njenih 70 godina postojanja.

Početkom februara 1942. godine, Christian Dior je ušao u svet mode, a od tada do sada je na čelu modne kuće bilo nekoliko svojevrsnih kreativnih direktora. U njihovu čast, a najviš u čast osnivača, otvorena je ova luksuzna izložba koja je ispratila najnoviju kolekciju i reviju. Izložba je smeštena u Muzeju dekoratvne umetnosti u Parizu.

Nakon Christian Diora na mestu kreativnog direktora, na njegovom mestu su bili Marc Bohan, Yves Saint Laurent, Gianfranco Ferré, John Galliano, Raf Simons i na kraju Maria Grazia Chiuri, koja je ujedno i prvi ženski kreativni direktor brenda. Sa vlro bogatog istorijom, nije ni čudo što je brend želeo da predstavio najveću retrospektivu na njegov rad. Izložba se sastoji od preko 300 izloženih haljina iz arhive modne kuće, ali i komade iz privatnih kolekcija i muzeja. Prema muzeju, ovo je jedna od najvećih izložbi koja se dešava u ovom prostoru.

Velika izložba je podeljena na 23 različite teme koje vodi Florence Muller. Teme imaju posebne prostorije koje su posvećene individualnom radu Christian Diora i drugim kreativnim direktorima. svaki izloženi predmet je okružen umetnošću i posebno izabranim nameštajem koje je birao i nameštao direktor muzeja Olivier Gabet. Pored odeće, na izložbi se nalaze privatna pisma , aksesoari i komadi koji nikada nisu predstavljeni publici.

Foto: fashionisers

V.R.

Pročitaj još