Haljina koja je kreirana za 1500 sati

Priyanka Chopra je na nedavno održanom Met Gala događaju nosila kreaciju kuće Dior.

Kako je Met Gala jedan od najvećih internacionalnih platformi za poznate, ali i dizajnere koji stoje iza njih, za svaki look je bilo potrebno neverovatno mnogo sati da bi se doveo do savršenstva. Priyanka je bila jedna od pozvanih gostiju, a ove godine ju je kao što smo rekli, “obukla” modna kuća Dior. Njena haljina dramatične siluete je akcentovana gornjim delom koji podseća na kavez i raznobojnim perjem kojim je uokvirena suknja. Ceo look je kompletiran ogrtačem koji je dodatno doprineo temi događaja u kome je cilj bio proslavljanje preterane i ekstravagantne mode.

Spektakularna couture haljina i ogrtač su kreirani od tila i finiširana vezom od perja i srebrnim štrasom. Svako pero je ručno sečeno, a zatim postavljano u gradativnim slojevima od sive i puderasto pink, do upadljivo žute, fuksija i vatreno crvene nijanse. Gornji deo je kreiran od tila i srebrne konjske dlake. Na haljini je radio tim od 10 ljudi, kojim je trebalo čitavih 1500 sati da bi je završili.

Kako je Jean Eudes iz Dior Vermont ateljea objasnio, haljina je inspirisana “američkim serijama osamdesetih godina, u kojima je vladala ideja stila “više je više”, ali sa uvek chic rezultatom”.

Celokupni izgled je kompletiran neverovatnom Dior Haute Couure krunom od paladijuma.

Pročitajte još

Pročitaj još