Haljina koja je kreirana za 1500 sati

Priyanka Chopra je na nedavno održanom Met Gala događaju nosila kreaciju kuće Dior.

Kako je Met Gala jedan od najvećih internacionalnih platformi za poznate, ali i dizajnere koji stoje iza njih, za svaki look je bilo potrebno neverovatno mnogo sati da bi se doveo do savršenstva. Priyanka je bila jedna od pozvanih gostiju, a ove godine ju je kao što smo rekli, “obukla” modna kuća Dior. Njena haljina dramatične siluete je akcentovana gornjim delom koji podseća na kavez i raznobojnim perjem kojim je uokvirena suknja. Ceo look je kompletiran ogrtačem koji je dodatno doprineo temi događaja u kome je cilj bio proslavljanje preterane i ekstravagantne mode.

Spektakularna couture haljina i ogrtač su kreirani od tila i finiširana vezom od perja i srebrnim štrasom. Svako pero je ručno sečeno, a zatim postavljano u gradativnim slojevima od sive i puderasto pink, do upadljivo žute, fuksija i vatreno crvene nijanse. Gornji deo je kreiran od tila i srebrne konjske dlake. Na haljini je radio tim od 10 ljudi, kojim je trebalo čitavih 1500 sati da bi je završili.

Kako je Jean Eudes iz Dior Vermont ateljea objasnio, haljina je inspirisana “američkim serijama osamdesetih godina, u kojima je vladala ideja stila “više je više”, ali sa uvek chic rezultatom”.

Celokupni izgled je kompletiran neverovatnom Dior Haute Couure krunom od paladijuma.

V.R.

foto: Dior, harpersbazaar.com

Pročitajte još

Pročitaj još

Preplitanje prirode i duše u drugoj smaostalnoj izložbi Vere Vuksanović

Vera je ponela fotoaparat na odmor i njime uhvatila pejzaže: plaže, drveće, kamen, nebo. Međutim danas su ti predeli pomešani sa morskom vodom, s kojom je film došao u kontakt kad je Verina ćerka Zoe ispustila aparat. Iako je bilo iznenadno i možda neprijatno u trenutku, fotografije koje sada imamo su preklop tog momenta i drugih sećanja, koji se ne bi mogao desiti nikako drugačije.

Sasvim opravdano: Najposećenije otvaranje izložbe ove nedelje u Beogradu

Kada slikar čuven po mračnim prizorima uspe u sred dana i to onog praktično bajkovitog, osunčanog, jesenjeg - da privuče desetine eminentnih imena, koja umesto pauze za ručak na nekoj od beogradskih reka, puni strahopoštovanja nemo posmatraju raspeća, deformisane figure i sveopšte ništavilo jednog prostora, onda znate da nije reč o bilo kakvom slikaru. Reč je o slikaru čije ime budi istu količinu strahopoštovanja koliko i njegova dela, Vladimiru Veličkoviću.

Ne propustite: Četvrta samostalna izložba vizuelne umetnice Marije Maše Milanković

U Beogradu će u petak 8. oktobra biti otvorena četvrta samostalna izložba vizuelne umetnice Marije Maše Milanković.

Eksplozija boja: Zavirite u najstilizovaniji dom u Londonu

Savetnica za nekretnine Naomi Heaton transformisala je svoj dom u Londonu u upečatljiv prostor koji slavi njenu ljubav prema dizajnu i umetnosti.

Nostalgični za erom u kojoj nismo živeli kroz slikarstvo Leonida Afremova

Umetnost koja ne samo da govori 1000 reči, već i peva i pleše.

Još samo ove nedelje: 7 radova na Oktobarskom salonu koje ne smete propustiti

Ostalo je svega četiri dana do zatvaranja najznačajnijeg umetničkog događaja u regionu: 58. Oktobarskog salona (beogradskog bijenala umetnosti).