Književni klasici koje treba da pročitate u toku svog života

Knjige nose posebnu vrednost.

Iako danas možemo pogledati sve više ekranizacija knjiga, kada čitamo odabranu priču mnogo je lepše, zanimljivije i ličnije kada sami osmislimo izgled mesta i likova koji se spominju. Razvijamo maštu koliko god godina da imamo, a vreme provedeno uz knjigu je uvek kvalitetno.

Možemo se opustiti gde god da smo i uživati u čarima odabranog dela koje je pred nama. Međutim, postoje dela koje bi svaka osoba trebalo da pročita u toku svog života jer su jednostavno pravi klasici. Odabrali smo nekoliko književnih dela za koje smo sigurno da ste čuli, a koje zaista treba da doživite na svojstven način.

Pogledajte o kojim knjigama je reč!

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još

Preplitanje prirode i duše u drugoj smaostalnoj izložbi Vere Vuksanović

Vera je ponela fotoaparat na odmor i njime uhvatila pejzaže: plaže, drveće, kamen, nebo. Međutim danas su ti predeli pomešani sa morskom vodom, s kojom je film došao u kontakt kad je Verina ćerka Zoe ispustila aparat. Iako je bilo iznenadno i možda neprijatno u trenutku, fotografije koje sada imamo su preklop tog momenta i drugih sećanja, koji se ne bi mogao desiti nikako drugačije.

Sasvim opravdano: Najposećenije otvaranje izložbe ove nedelje u Beogradu

Kada slikar čuven po mračnim prizorima uspe u sred dana i to onog praktično bajkovitog, osunčanog, jesenjeg - da privuče desetine eminentnih imena, koja umesto pauze za ručak na nekoj od beogradskih reka, puni strahopoštovanja nemo posmatraju raspeća, deformisane figure i sveopšte ništavilo jednog prostora, onda znate da nije reč o bilo kakvom slikaru. Reč je o slikaru čije ime budi istu količinu strahopoštovanja koliko i njegova dela, Vladimiru Veličkoviću.

Ne propustite: Četvrta samostalna izložba vizuelne umetnice Marije Maše Milanković

U Beogradu će u petak 8. oktobra biti otvorena četvrta samostalna izložba vizuelne umetnice Marije Maše Milanković.

Eksplozija boja: Zavirite u najstilizovaniji dom u Londonu

Savetnica za nekretnine Naomi Heaton transformisala je svoj dom u Londonu u upečatljiv prostor koji slavi njenu ljubav prema dizajnu i umetnosti.

Nostalgični za erom u kojoj nismo živeli kroz slikarstvo Leonida Afremova

Umetnost koja ne samo da govori 1000 reči, već i peva i pleše.

Još samo ove nedelje: 7 radova na Oktobarskom salonu koje ne smete propustiti

Ostalo je svega četiri dana do zatvaranja najznačajnijeg umetničkog događaja u regionu: 58. Oktobarskog salona (beogradskog bijenala umetnosti).