Mademoiselle Coco Chanel and The Puls of History

Kulturološka biografija Coco Chanel, Mademoiselle Coco Chanel and The Puls of History, autorke Rhonde Garelick, imala je svoju promociju krajem septembra u Njujorku. U knjizi su izneti zanimljivi podaci o periodu njenog života i rada u ovom gradu, kao i pečat koji je ostavila na Njujorčane.

1933., Žan Kokto je nacrtao portret svoje bliske prijateljice Coco Chanel. Iako je portret bezličan, Chanel je prepoznatljiva po svojoj vitkoj figuri, frizuri i legendarnim biserima. Kasnije, Kokto je napisao esej o Chanel u prvom licu, kao da ona sama govori o sebi. Još jedan blizak prijatelj, novinar Paul Moran, je takođe pisao o Chanell u prvom licu ("The Allure of Chanel," 1976.), kao i romanopisac Louis Vilmorin ("Memoirs of Coco", 1971). Dok je istraživao njenu  biografiju, "Coco Chanel: Legenda i Život," Justin Pikardi je proveo problematičnu noć u njenom apartmanu u hotelu Ric u Parizu: kao da nije bio sam tamo, osetio je duh modne ikone.

Chanel, koja je postala multimilionerka pre svoje 40. godine života i osnivačica brenda Chanel, jedne od najvećih modnih kompanija luksuzne robe na svetu, je osoba čiji je život teško sumirati, Louis Vilmorin kaže: "Pokušao sam da budem i prisutan ali nevidljiv dok sam stvarao priču o Coco. "

Odlučna da pobegne od siromaštva, Coco je često pričala prijateljima ideje i maštarije o tome kako bi volela da živi u budućnosti. Na osnovu tih priča,  ali i stvari koje je radila u realnosti konstruisana je najnovija biografija "The Puls of History" najdetaljnija i najobimnija knjiga o velikoj modnoj ikoni.

Pročitajte još

Pročitaj još