Novi video „911“ Lady Gage je lična priča o mentalnom zdravlju

Ideja je bila u nastajanju 25 godina!

Lady Gaga je predstavila svoj novi muzički video za "911", najnoviji singl sa njenog albuma „Chromatica“. Ono što započinje kao neobičan san u pustinji Novog Meksika, ispostavilo se da je stvarna noćna mora dok se Gaga budi i otkriva da je jedva preživela tešku saobraćajnu nesreću. Izbezumljena i hvatajući vazduh, bolničari je reanimiraju na licu mesta, dok policajci i službenici hitne pomoći prolaze, nagoveštavajući naslov pesme.

U objavi na Instagramu podeljenoj nakon premijere videa, Gaga je objasnila značenje videa: „Ovaj kratki film je za mene vrlo ličan, moje iskustvo sa mentalnim zdravljem i način na koji se stvarnost i snovi mogu međusobno povezati i formirati heroje u nama i svuda oko nas“, napisala je. Takođe je otkrila da koncept priče potiče od režisera Tarsema Singh Dhandwara, koji je s Gagom podelio 25-godišnju ideju „jer mu je moja životna priča toliko govorila o njemu“.

„Video „911“ je snimljen bezbedno tokom ove pandemije, a da se niko nije razboleo“, rekla je Gaga. Pevačica se takođe zahvalila svojim fanovima, svojim malim čudovištima, na podršci. "Nešto što je nekada bilo u mom stvarnom svakodnevnom životu sada je film, istinita priča koja je sada prošlost, a ne sadašnjost. To je poezija bola."

Kada je reč o stajlinzima Lady Gage – video "911" pravo je umetničko delo. U njemu je zvezda odjednom isprobala 7 neobičnih stajlinga! Snimak, koji je režirao Tarsem Singh, omaž je delu Sergeia Parajanova: svi kadrovi na ovaj ili onaj način sadrže reference na njegov čuveni film „Boja nara“.

Stajlinzi Lady Gage i plesača inspirisani su glumcima u filmu, a scenografija i koreografija su gotovo direktni citati. Ovo nije prvi put da je sovjetski reditelj inspirisao svetske poznate ličnosti: ranije je Madonna snimala svoj spot za pesmu „Bedtime story“ prema filmovima Parajanova.

Naravno, stilista Nicola Formichetti je odabrao lookove gledajući kostime iz filma - njihov uticaj se ne može prevideti. U spotu se Lady Gaga pojavljuje u plavoj čipkastoj haljini Diego Montoya i nosi zlatnu masku sa šiljcima Lance Victor Moore.

U drugom kadru, pevačica se pojavljuje u skulpturalnoj haljini mladog dizajnera Johannesa Warnkea, koji je upravo ove godine diplomirao na čuvenom koledžu Central Saint Martins u Londonu, gde su diplomirali John Galliano i Stella McCartney.

Gaga je podržala i Karinu Hakobyan, jermensku dizajnerku iz Londona, što je posebno logično, s obzirom na to da je čitav video inspirisan filmom jermenskog reditelja. Gaga i Formichetti nisu mogli da prođu pored voljenog dizajnera - Alexander McQueena: u videu su se pojavile dve stvari iz arhive legendarnog Britanca.

Pogledajte ceo video snimak „911“ i galeriju fotografija gde ćete videti spektakularne stajlinge Lady Gage.

Pročitaj još