Harper's Bazaar Srbija

Objavljene nominacije za Grammy nagrade 2021.

Sama ceremonija održaće se 31. januara.

American Recording Academy objavila je nominovane za Gremmy nagradu 2021.

Rekorderi su ovog puta bile Beyonce (9 nominacija), Taylor Swift i Dua Lipa (6 nominacija). Zanimljivo je da je Beyonce uspela da se probije u vođstvo, a da u proteklih godinu dana nije ni izdala album. Bila je nominovana za protestnu himnu “Black Parade”, koja je izašla u jeku pokreta Black Lives Matter.

Taylor Svift osvojila je nominacije za svoj nedavni album „Folklore“, objavljen tokom karantina, a Dua Lipa za svoj najnoviji album, „Future Nostalgia“.

Značajno je da The Weeknd nije dobio nijednu nominaciju – uprkos činjenici da je njegov najnoviji album „After Hours“ postao najprodavaniji album ove godine u Sjedinjenim Državama, a sam umetnik je dobio nekoliko MTV VMA i American Music Awards. Takođe će uskoro nastupiti na Super Bowlu, najvećem američkom sportskom događaju.

Sama ceremonija će se održati 31. januara – ovo će biti 63. po redu dodela nagrada. Najavljeno je ukupno 80 nominacija. Među nominovanim ove godine bio je i kazahstanski DJ i muzički producent Imanbek. Njegov remiks pesme “Roses” repera Saint Jhna može dobiti nagradu u kategoriji “Remiks godine”.

harpersbazaar.ru

 

Najnovije