Sve što treba da znate o ovogodišnjoj Met Gala večeri

Met Gala događaj je jedan od najuzbudljivijih modnih događaja na kalendaru, na kome Met Costume Institut predstavlja svoje nove izložbe svake godine i prikuplja novac za muzej.

Svake godine se tema izložbe proslavlja u vidu posebnog dres-koda koji obično rezultuje fantastičnim i neverovatnim stajlinzima poznatih ličnosti koji ulaze u modnu istoriju. U nastavku saznajte sve bitne informacije o ovogodišnjem događaju.

Tema

Ovogodišnja Met Gala tema će biti najekstravagantnija i možemo očekivati – neočekivano. „Camp: Notes on Fashion“ je tema koju je Institut predstavio, pri kojoj termin „camp“ označava preuveličanu modu. Prema „New York Times-u“, izložba je inspirisana esejom Susan Sontag iz 1964. godine u kome se kamp (u prevodu „banalnost“) definiše kao „ljubav prema neprirodnom: umetnost i preterivanje“.

„Prolazimo kroz ekstremno banalan momenat, zbog čega je tema vrlo relevantna trenutnoj kulturnoj konverzaciji“, rekao je Andrew Bolton, kustos Costume Instituta. Na izložbi će biti predstavljeno 175 komada, ženskih i muških, koji će biti podeljeni na dve sekcije. Prvi će se svoditi na korene banalnosti, a drugi na načine na koji dizajneri modernog doba koriste ironiju i preterivaje u svojim kolekcijama.

Domaćini događaja

Ovogodišnji događaj će imati i više nego odgovarajuće domaćine – Lady Gagu i Harry Stylesa koji su poznati po svojim neobičnim stajling izborima. Njima će se pridružiti Serena Williams i Alessandro Michele, čiji će brend sponzorisati događaj.

Kada se održava?

Tradicionalno, kao i svake godine: prvoh ponedeljka u maju, što ovog puta pada 6. maja.

Ko će sve prisustvovati?

Kao jedan od najpoznatijih modnih događaja, ovde ćemo moći da vidimo ogroman broj zvezda na jednom mestu, iz sveta muzike, mode, umetnosti i generalno Holivuda.

V.R.

foto: harpersbazaar.com

Pročitaj još