Kako i koje voće treba jesti dok gubite kilograme

Kada, koje i koliko?

Često pokušavamo da izbegnemo voće tokom dijete, jer sadrži velike količine šećera. Međutim, nepoželjno je voće potpuno isključiti iz dnevne ishrane.

Voće je bogato vitaminima i mineralima, koji jačaju imuni sistem, ali i razveseljavaju. Koje voće se može jesti tokom dijete, kako pravilno jesti i u kojim slučajevima može biti štetno za zdravlje?

Tokom mršavljenja treba jesti voće isključivo ujutro, otprilike 2 sata pre glavnog obroka. Možete voće sigurno dodati u doručak - na primer, napravite žitarice, palačinke, prirodne jogurte i napitke sa svežim jabukama, breskvama, mangom. Voće ima sposobnost da savršeno zasiti telo.

Uveče je poželjno izbegavati bilo kakvo voće, jer ga organizam veoma dugo apsorbuje, a to može izazvati naglo debljanje, oticanje i poremećaj sna. Veoma je važno pravilno odabrati plodove, jer ih mnogi proizvođači često tretiraju difenilom, što im omogućava da dugo vremena održavaju atraktivan izgled i da se ne kvare. Neki im dodaju i pesticide, herbicide, nitrate - opasne hemikalije koje štete našem telu. Dajte prednost sezonskim opcijama i pročitajte detaljne informacije o proizvođaču, a bolje je kupovati u pouzdanim seoskim prodavnicama.

Otkrivamo  u nastavku nekoliko vrsta voća koje se mogu naći na vašem meniju.

Pročitaj još iz kategorije Dijete & Fitnes