Recept dana: čoko sladoled

Kada neko spomene čokoladu po letnjim vrućinama, svi se preznojimo jer se odmah da moramo biti fit! Kalorije su u ovom periodu jedan veliki NO, NO!
Ipak, ako odlučite da napravite malu pauzu tokom dijete, evo recepta za jednu poslasticu koja će vas rashladiti.

Danas delimo novi recept Romine Mlinarević, radi se o brzom čoko sladoledu za koji verujemo da će vas instant osvojiti.
Ukoliko vam se dopadaju zdravi recepti koje svakodnevno delimo sa vama, potražite još na Romininoj FB STRANI.

Fotografije: Profimedija

Za pripremu čoko sladoleda potrebno vam je:

5 zamrznutih banana

2 dcl zobenog mleka

2-3 kašike kakaa 

½  šoljice indijskih oraščića

2 kapi eteričnog ulja mente (obavezno iz organskog uzgoja)

2 kašike agavinog slada (po želji)

½ kašičice praha bourbon vanilie

2 kašike kakao zrna

par listića sveže mente za ukrašavanje

Banane narežite i smrznite preko noći. Ujutru ih malo odmrznite, zatim ubacite u blender (što je blender jači, banane mogu biti smrznutije), dodajte ostale sastojke. Sve dobro izmiksajte i prebacite u posudu. Pre jela sladoled pospite s kakao zrnima, svežom mentom ili bobičastim voćem. Može stajati u zamrzivaču nekoliko dana, ako izdržite a ne pojedete sve odmah. Brzo se priprema pa vam preporučujemo da uvek pravite svežu porciju - tada je sladoled najkremastiji.

Menta ima rashlađujuća svojstva i zbog toga je posebno korisna tokom letnjih vrućina. Pomaže metabolizmu i super je za putovanja.Svežu je koristimo u raznim letnjim napitcima, salatama, supama ili desertima.

Savet: malu količinu eteričnog ulja mente nakapajte na maramicu i udišite tokom putovanja, otvoriće disajne puteve.

Pročitajte još

Pročitaj još