Kako pronaći idealnu boju kose – saveti eksperta

Da li razmišljate o promeni boje kose? Ukoliko je vaš odgovor pozitivan i želite da napravite veliki korak u promeni vašeg izgleda, preporučujemo da pročitate savete eksperta koji se nalaze u nastavku.

Odlučiti se između plave, smeđe ili crvene boje je dovoljno teško ako uzmemo spektar svih boja i tonova koji postoje unutar ove tri kategorije. Međutim, eskperimentisanje sa bojom kose je deo skoro svačijeg života, koje se često završava velikim brojem neuspeha dok ne potrefimo nijansu koja nam zaista dobro stoji. Ako ste u potrazi za vašom sledećom bojom kose ili ste jednostavno radoznali da saznate koja bi vam boja stajala, stilista poznatih ličnosti i ekspert u bojenju kose, Remington Schulz, ima nekoliko saveta i trikova za vas.

Prva stvar koju treba da znate je vaš ton kože, koji može biti hladan, neutralan ili topao. Ton kože, tzv, ‘podton’, je različit od vaše boje kože (svetle, srednje tamne i tamne). Hladni tonovi imaju roze i plave podtonove, topli žute i zelene, a neutralni nijanse između toplih i hladnih tonova.

Kako da saznate vaš podton kože i odaberete idealnu nijansu za vašu kosu?

1. Stavite papir pored lica

Ako je vaša koža naspram papira žućkasta ili bleda, onda imate topao ton i trebalo bi da se držite TOPLIH nijansi kose. Ako izgleda roze ili plavo-crveno, onda imate hladan ton koji zahteva takođe HLADNE nijanse. Na kraju, ukoliko vaše lice izgleda sivkasto naspram papira, imate neutralni ton kože, što znači da može eksperimentisati i sa toplim i sa hladnim nijansama kose.

2. Boja vena na rukama

Još jedan način da uvidite vaš ton kože je uz pomoć vena. Plave vene ukazuju na hladan ton kože, dok više zelene ukazuju na topao ton.

3. Pronađite poznatu ličnost koja ima isti ton kože kao i vi

Kada gledate slike poznatih dama za inspiraciju, potražite one koje imaju sličnu boju kože kao i vi, ali i boju očiju. To će vam dati najbolju sliku kako biste otprilike izgledali sa željenom bojom kose, a usput i olakšati objašnjavanje vašem frizeru. U galeriji pronađite zvezdu koja ima isti podton kao vi, ali i nijanse kose koje bi vam najbolje stajale!

V.R.

foto: buro247

Pročitajte još

Pročitaj još