Kosa u boji kestena: još jedan beauty trend koji poznate dame vole

Odlučili ste da promenite u potpunosti boju kose ili samo da iznijansirate već postojeću... Da li je nijansa kestena dobar izbor?

Mnoge poznate dame, među kojima su i Angelina Jolie, Priyanka Chopra i Kaia Gerber, imaju upravo ovu boju kose na kojoj im mnogi zavide jer stoji besprekorno dobro. Pa, zašto je ne biste ove jeseni isprobali i vi? Ono što posebno odlikuje ovu boju, pored toga što je jedna od najlepših braon tonova, jeste činjenica da se sastoji i iz toplih tonova koji se prelivaju, što znači da ne možete samo sa jednom nijansom da postignete pravi izgled koji želite. Takođe je potrebno da sija kako bi izgledala što bolje, a u tome ćete uspeti upravo zahvaljujući ovim toplim i blago svetlim nijansama kojima kosa treba da bude prošarana. Zato pored osnovne boje treba da odaberete i tehniku kojom ćete je iznijansirati, pa tako možete birati između ombre, baleyage ili sitnih suptilnih pramenova koji će kosi dati dimenziju i dodatni sjaj.

Održavanje ove boje je jednostavno, ali  treba obratiti pažnju na nekoliko stvari. Prva je da obične šampone zamenite proizvodima bez sulfata, zatim da počnete da koristite maske makar jednom nedeljno i da se naravno, redovno šišate kako bi kosa izgledala najbolje moguće u svakom trenutku.

Za kraj, prednost ove boje je što stoji apsolutno svima bez obzira na podton kože, boju očiju, dužinu kose i godine.

 

Pročitajte još

Pročitaj još