Fanovima retro lepote će se dopasti nova digitalna inicijativa makeup muzeja

Njujorški makeup muzej je lansirao "interaktivnu izložbu" kako bi povezao ljubitelje lepote svih starosnih grupa, čak i ako ste u karantinu.

Muzej pun artefakata šminke, koji potiču još iz pedesetih godina prošlog veka, trebalo je da bude otvoren 1. maja u Njujorku. Nažalost, zbog nove pandemije koronavirusa, lansiranje je odloženo za kasniji nenajavljeni datum - ali to ne znači da ne možete da pogledate šta se nalazi unutra i obiđete izložbu.

Muzej je pokrenuo interaktivnu izložbu koja ljubiteljima lepote pruža mogućnost povezivanja sa seniorima i podsećanja na beauty trendove prošlosti. „Generations of Beauty“ je „virtuelna međugeneracijska beauty kampanja kojom se podstiču ljudi da se povežu sa voljenim osobama oko sastavljanja istorije.“

Ideja koja stoji iza kampanje je da podstakne razgovore između mlađih generacija i njihovih starijih. U muzeju će se naći i ključni igrači iz pedesetih godina prošlog veka koji su potpuno izvršili revoluciju u kozmetičkoj industriji, uključujući Max Factor, Elizabeth Arden i Estee Lauder, a priča započinje sa početnim izložbenim naslovom „Pink Jungle: 1950’s Make Up in America“, koji naglašava uvod glamura u svakodnevno američko društvo.

"Tada su se pojavili svi ovi neverovatni izumi, poput automatske maskare i dugotrajnih ruževa. Postoji nostalgija za mačjim očima i drugim trendovima tog vremena", rekla je suosnivačica muzeja, Doreen Bloch.

Ljubitelji lepote mogu da podrže muzej i doprinesu „Generations of Beauty“ posetom makeupmuseum.com

Pročitaj još iz kategorije Make Up