Kako izabrati savršenu maskaru

Na šta treba da obratite pažnju tokom kupovine maskare

Verovatno vam se više puta desilo da ne možete odmah izabrati maskaru koja vam je potrebna, jer je njihov izbor u kozmetičkoj radnji veliki. Kupovina maskare više ne mora da bude tako komplikovana, jer vam predstavljamo savete po kojima ćete odmah moći da izaberete maskaru koja će vam odgovarati.

1. Maskara za vizuelno produžavanje trepavica

Ovakve maskare su idealna opcija za one dame koje prirodno imaju kratke i retke trepavice. “Nije svima potreban volumen”, rekla je profesionalna šminkerka Nick Barose, čiji su klijenti mnoge poznate ličnosti (upita Nyong’o, Maggie Gyllenhaal i dr.). Ponekad maskara za volumen može biti kontraproduktivna ukoliko želite da imate vizuelo duže trepavice. “Kada žena sa kratkim trepavicama nanese maskaru za volumen, ponekad se desi da samo naglasi njihovu kratkoću.” Maskare za dužinu su odlične i za one dame koje imaju tamne i guste trepavice.

Kada kupujete maskaru za dužinu, birajte onu koja ima četkicu sa kratkim dlačicama - jer može maksimalno da izvuče dužinu trepavica.

2. Volumen

Ako volite upadljivi izgled trepavica, onda je maskara za volumen pravi izbor za vas. Za razliku od prethodne, maskare za volumen treba da imaju veću četkicu sa dužim dlačicama, koje će razdvojiti trepavice maksimalno.

Kod ove maskare je problem što može stvarati više grudvica nego ostali tipovi maskara. Da biste to izbegli, pre svake upotrebe sinite višak sloja sa četkice.

3. Uvijanje

Treća bitna kategorija maskara uključuje elemente za produživanje i volumen, ali se naravno razlikuje uu vrsti četkice. Četkice maskara za uvijanje su uglavnom oble, kako bi mogle da manipulišu oblikom trepavica za veći efekat uvijanja. One podižu trepavice na gore i samim tih ih vizuelno uvijaju. Takođe se preporučuju i četkice sa konusnim oblikom.

4. Različite boje

Crna maskara je bez sunje najčešće nijansa koju ćete naći u svakoj beauty radnji, ali ako želite da eksperimentišete, maskare u neočekivanim bojama su odličan izbor. “Zelena, plava i ljubičasta su najčešće druge boje maskara koje se lako kombinuju sa stajlingom i ostalom šminkom.

5. Vodootporne maskare

Vodootporne formule imaju lošu reputaciju jer suše trepavice, ponekad stvaraju grudvice i zaista se teško skidaju. Koristite je u umerenim količinama  jer iako ostaju na trepavicama uprkos vlazi, znoju ili kiši, može biti iritirajuća za oči i oštetiti trepavice.

Naš predlog je da kao bazu stavite klasičnu maskaru (za volumen ili dužinu), a preko vodootpornu maskaru kao zaštitni sloj. Tako ćete je lakše skinuti i nećete oštetiti trepavice.

Zaključak

Kada odete u kupovinu maskare, prvo što treba da odredite jeste koji efekat na trepavicama želite. Ako ne možete da se odlučite, investirajte u maskaru koja ima oba efekta koja želite.

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još