Otkrijte nesvakidašnje beauty trikove

Da li ste se ikad zapitale kakve su proizvode za lepotu koristile glumice iz zlatnog doba Hollywooda? Poznato je da su dive poput Marilyn, Rite i Audrey pomno pazile na svoj izgled, a dok su neke koristile klasične trikove koje možemo primeniti i danas, neke su verovale u pomalo sulude beauty tretmane.

Tekst: Nikola Grbin

Bette Davis je začetnica beauty trenda stavljanja krastavaca na lice. Slavna glumica svako je jutro na oči stavljala dvije kriške hladnog krastavca, a preko noći na područje oko očiju nanosila je petrolejsko ulje.

Marilyn Monroe je imala neobičan trik za lepotu. Na lice je nanosila sloj kreme protiv hemoroida i, zatim, debeli sloj pudera u prahu kako bi dobila savršenu, blistavu put. Nažalost, zbog toga su sitne dlačice na njezinom licu poprimile narandžastu boju.

Rita Hayworth nije podnosila neuredan izgled na ženama. Njezini ruževi uvek su morali biti iste nijanse kao i lakovi za nokte, pa bez sklada na noktima i usnama nije izlazila iz kuće.

Marlene Dietrich strašno je pazila na izgled, a najviše pažnje poklanjala je obrvama. Prvo ih je brijala, a zatim iscrtavala olovkom u tankom luku. Nikad nije nanosila maskaru na donje trepavice jer je smatrala kako našminkane donje trepavice bacaju ružnu senku.

Joan Crawford nije verovala u skupe tretmane. Njen recept za lepotu broj jedan bila je – žvakaća guma! Naime, Joan je smatrala kako žvakanjem žvakaće gume vežba lice i sprečava starenje i stvaranje bora.

Audrey Hepburn i dan-danas je pojam lepote brojnim ženama. Njene oči zavodile su brojne slavne glumce, a kako bi joj koža bila zategnuta i bez podočnjaka, nakon buđenja je na njih stavljala kašike ohlađene u frizideru i ležala tako 10-15 minuta.

 
 
Nikola Grbin

WEB NOVINAR

Pročitajte još

Pročitaj još