Ove sezone istaknite oči maskarom u boji

Prema savetima poznatih beauty brendova, ove letnje sezone će u vrhu trendova biti maskare u različitim nijansama.

Maskare u boji se iz sezone u sezonu vraćaju i odlaze, a ovog puta se i luksuzni Chanel pridružio listi brendova, među kojima su i YSL i Dior, koji ističu ovaj beauty trend kao apsolutni hit za leto. Chanel je zato lansirao Le Volume Revolution de Chanel maskaru u različitim bojama.

Činjenica je da se formule maskare kontantno poboljšavaju, pa ako se sećate maskara koje su nekada bile previše svetle i sa grudvicama, danas ne morate o tome da brinete. Nova Le Volume Revolution de Chanel će vam dati prepoznatljivu gustinu i dužinu trepavica, s tim što će biti dostupne u zelenoj, tirkiznoj, burgundi i zeleno-sivoj nijansi.

Kako ih nositi kada želimo da istaknemo pogled?

“Maskare u različitim nijansama su odlične za isticanje boje očiju”, rekao je Tom Pecheuy, direktor beauty linije YSL brenda. Jednostavno zamenite klasičnu crnu maskaru i videćete instant promenu i fenomenalan efekat.

Slojevito nanošenje

“Uvek nanosim dosta slojeva maskare u boji kako bi otvorio oči; prelepo izgleda uz crvene usne”, rekla je Zoe Taylor, makeup ambasador brenda Chanel. Ili možete na suptilan način naneti maskaru u boji: “nanesite crnu maskaru, a zatim dodajte jedan sloj druge boje. Nova Le Volume Revolution u intezivnoj tirkiznoj izgleda prelepo kada se nanese na ovaj način.”

Izbegavajte tamne senke, naročito crne, ako želite da vam samo trepavice budu istaknute. U suprotnom maskara u boji neće imati velikog efekta.

Maskara u centru

Prema Luciji Pici, globalnoj makeup umetnici Chanel-a, još jedan način da oči učinite većim jeste da “nanesete dodatno maskaru na centar trepavica i malo je uklonite sa spoljne strane, kako bi se dobio izled širih očiju.

Ovaj trik posebno dobro izgleda kada iskombinujete odabranu maskaru sa nijansom senke i ajlajnerom.

Eksperimentišite

Na kraju, kao i kod većine beauty trendova, najbolji način da izgradite samopouzdanje jeste da vežbate. Pokušajte prvo sa teget nijansom koja prelepo može izgledati na letnjem suncu, a zatim se opredelite za pink ili svetlo plave tonove.

V.R.

foto: pinterest, instagram

Pročitajte još

Pročitaj još