Pat McGrath otkriva gde mnogi greše u nanošenju pudera

Legendarna makeup umetnica lansira novu kolekciju pudera, a uz to otkriva i gde najčešće grešimo kada nanosimo ovaj proizvod.

Iako su do sada njenoj popularnoj liniji vidno falili osnovni makeup proizvodi, Pat je odlučila da nas sve iznenadi sa 36 nijansi ultimativnog tria za usavršavanje izgleda kože lica. Otkrivajući za BAZAAR pojedine detalje o njenoj kolekciji pudera kojoj je bilo potrebno “25 godina kreiranja”, umetnica je takođe objasnila da je 36 nijansi taman broj koji je potreban za sve tonove i boje kože – u ovom trenutku.

Svaki od njenih proizvoda je uveliko isproban na modelima na poznatim revijama, a takođe su ga nosile i Irina Shayk na londonskoj nedelji mode i Cardi B na Met Gala balu. Makeup umetnica je otkrila i nekoliko saveta za postizanje idealne baze.

“Kao i lice, proveravam ton kođže na rukama, grudima, vratu – to su četiri različita tona kože. I tako saznajem koju ću nijansu pudera da koristim”, rekla je Pat. Većina ljudi prave grešku sa puderom tako što zaboravljaju da je koža lica drugačije nijanse nego telo, pa se razlika jasno vidi. “Toliko se štitimo od sunca da je naše lice često mnogo bleđe nego telo. Zato nemojte gledati samo lice kada tražite odgovarajuću boju pudera i uzmite u obzir celokupni ton kože.”

Što se tiče nanošenja, makeup umetnica nanosi puder prstima, poput hidratantne kreme, uz lagano pritiskanje kože kako bi ostao savršeno sveži efekat.

V.R.

foto: Instagram/@patmcgrathreal

Pročitajte još

Pročitaj još