Da li je krema od 400 evra samo Nivea u boljem pakovanju?

Uporedili smo Creme De La Mer sa Nivea kremom - one imaju više zajedničkog nego što se dekadentna krema od algi “usuđuje da prizna”.

Ali koliko su one slične? Da bismo to saznali, pogledajmo sastojke sve tri kreme. Ne, to nije greška u kucanju.

Postoje dve verzije Nivea kreme. Nemačka verzija (prodaje se u Evropi i gotovo je nemoguće pronaći je u SAD-u) i američka (prodaje se, pa .. u SAD-u). Hajde da počnemo:

Koji su ključni sastojci zajednički za Creme De La Mer i Nivea kremu?

MINERALNO ULJE

Mineralno ulje ima lošu reputaciju jer se dobija iz nafte. Ali polovina sastojaka koji se koriste u kozmetici ne privlače istu opaku kritiku ...I ne, nisu opasni. Nije ni mineralno ulje. To je zato što su sve otrovne stvari uklonjene rigoroznim procesom prečišćavanja.

Kozmetičko mineralno ulje je bezbedno i jedan je od najhidratantnijih sastojaka koji su danas dostupni. Deluje tako što stvara barijeru na koži koja usporava gubitak vode.

Ali to nije jedini razlog zašto se tako široko primenjuje. Mineralno ulje takođe nije nadražujuće i nekomedogeno je (ali ako koristite proizvode sa komedogenim sastojcima, oni će se zaglaviti ispod barijere koju stvara mineralno ulje, a to bi moglo dovesti do zapušavanja pora).

PETROLATUM

Poput mineralnog ulja, i petrolatum je dobijen iz nafte, prečišćen i bezbedan. Ne prodire u kožu, ali ostaje na njenoj površini, gde formira vodootporni sloj, koji održava kožu vlažnom.

Takođe pomaže u smanjenju upale i  zarastanju oštećene kože. Ali samo Creme De La Mer i američka verzija Nivea Creme koriste ovaj sastojak, zbog toga su masnije i lepljivije od nemačke verzije.

Čini se da svaki proizvod za negu kože sadrži glicerin, zar ne?

To je zato što je glicerin sastojak koji može privući vodu iz spoljašnje sredine u kožu, hidrirajući je. Zajedno sa mineralnim uljem i petrolatumom, čini ovu gustu kremu božanstvenom za suvu kožu.

Šta je još u De La Mer i Nivea kremama?

Gore pomenuti nisu jedini sastojci koji su zajednički za sve tri kreme. Takođe koriste iste emolijense i sredstva za zgušnjavanje, uključujući mikrokristalni vosak i lanolin alkohol.

To znači da je osnova Creme De La Mer i Nivea Creme (američka verzija) prilično identična. Obe su vrlo slične nemačkoj verziji, glavna razlika je nedostatak petrolatuma u ​​poslednjoj. Iako su super slične, Nivea i La Mer nisu 100% identične. Creme De La Mer sadrži gomilu antioksidanata, što je na prvi pogled čini mnogo boljom opcijom od jeftinije Nivea kreme.

Nažalost, upakovana je u teglu zbog koje se antioksidanti brzo gube. Antioksidanti su vrlo osetljivi sastojci i gube malo na svojoj efikasnosti svaki put kada su izloženi svetlosti i vazduhu (u osnovi svaki put kada otvorite teglu).

Drugi razlog zbog kojeg se Creme De La Mer ističe? Ima ekstrakt morskih algi koji je prošao proces fermentacije da bi proizveo mlečnu kiselinu. Mlečna kiselina ima svojstva pilinga: može da učini kožu svetlijom, glatkijom i ravnomernijom.

Kakva je tekstura?

Sve tri kreme imaju bogatu teksturu koja je najprikladnija za suvu kožu. Nemačka verzija Nivea Creme je najglađa i manje masna.

Kakvo je pakovanje?

Sve tri kreme dolaze u teglicama. Za Nivea Creme to nije problem. Ovde nema ničega što može brzo da nestane kada dođe u kontakt sa vazduhom. Creme De La Mer je druga stvar, jer sadrži antioksidanse koji se kvare kada su izloženi svetlosti i vazduhu. Možda će imati neka svojstva protiv starenja kada prvi put otvorite teglicu, ali verovatno neće trajati predugo.

Kako ih koristiti?

Ujutro, pre kreme za sunčanje. Noću su poslednji korak vaše rutine za negu kože.

Za koju bi trebalo da se odlučite?

Nismo veliki obožavaoci nijedne od krema. Nivea krema je previše osnovna: samo hidrira suvu kožu. Creme De La Mer je lepša verzija koja po našem mišljenju ne vredi onoliko koliko košta.

Ako vam zaista treba osnovna hidratantna krema, uzmite Nivea-u. Zašto plaćati više kad ne morate?

Da li je Nivea Creme loša u odnosu na Creme De La Mer?

Creme De La Mer i Nivea Creme su vrlo slične. Obe su osnovna hidratantna krema koja čak i suvu kožu čini satima mekom i glatkom. Creme De La Mer je nešto bolja jer sadrži morske alge koje proizvode mlečnu kiselinu, ali to nije dovoljno da opravda visoku cenu koju ima.

Lično bismo uzeli Nivea-u i tako uštedeli novac, ali bismo zato kupili AHAs piling ili serum bogat antioksidansima. I, na taj način, ostalo bi  još dosta novca za razmetanje šminkom.

Pročitaj još