Dermatolog Angeline Jolie otkriva tajne njene lepe kože

 

Kako Angelina Jolie neguje svoju kožu otkriva nam njen dugogodišnji dermatolog.

Poznata glumica je nedavno otkrila ime svog dermatologa, a mi smo uspeli da saznamo kakva je njena anti-age rutina koju svakodnevno koristi. “Kod nje me je mama odvela zbog prvog ožiljka kada sam bila mala”, rekla je Angelina. “Imati nekog ko je prirodno samouveren mi je vrlo pomoglo, ja mislim.”

Uz dozvolu glumice, Rhonda Rand je otkrila kako Angelina neguje kožu, ali i na koji način menopauza utiče na njen izgled. “Kada je bila sigurna da će izgraditi glumačku karijeru, želela je da na najnežniji način neguje svoju kožu. Ima sreće što ima prelepu kožu i ten poput njene majke. Uvek je imala prirodnu lepotu, pa nikada nije morala previše toga da radi. Samo je trebalo da koristi kreme sa zaštitnim faktorom, nežne proizvode za čišćenje, antioksidante, ponekad glikolnu kiselinu i prirodne proizvode. Alfa-hidroksi kiseline su takođe dobre za nju jer su prirodne. Nisu joj potrebni pilinzi ili proizvodi sa dosta hemikalija”, rekla je Rhonda.

 

Kada putuje, što je čest slučaj, sa sobom nosi Dermbasic RR Perfection kremu iz linije doktorke. “To je proizvod sa zaštitnim faktorom bez hemikalija i obogaćen antioksidantima i dobro je imati je uz sebe. Još jedan proizvod koji uvek nosi na putovanjima su Dermabasics tuferi sa 20% glikolne kiseline. Oni uklanjaju mrtve ćelije sa kože, povećavaju proizvodnju kolagena i elastina, čiste pore i uklanjaju diskoloraciju na površini kože.”

Što se tiče tretmana, glavni cilj glumice je uklanjanje pigmentacije sa lica, koja je izazvana sunčanjem – što joj uspeva intezivnim laserskim tretmanom na koji ide s vremena na vreme. Kako kaže dermatolog, ovaj tretman zaista može popraviti stanje kože i dati joj sjaj. Na temu menopauze Rhonda je rekla: “Istina je da je Angelina ušla malo ranije u menopauzu koja je isforsirana duplom mastektomijom.” Njeni predlozi za kožu u menopauzi su isti kao sa drugom dobrom rutinom. “Iako menopauza menja izgled kože, dok god je hidrirate i koristite kvalitetne proizvode poput antoksidanata, alfa hidroksi ksielina i malo retinola – ona će izgledati sjajno.”

Zaključak je da treba ulagati u kvalitetne i pre svega prirodne i neagresivne proizvode zbog kojih će koža biti zahvalna i izgledati lepo.

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još