Dermatolog Kendall Jenner otkriva greške koje često pravimo

 

Na naše iznenađenje, Kendall Jenner je javno priznala kako ima problematičnu kožu i da je imala velikih poteškoća sa aknama, sve dok nije upoznala dermatologa dr Kidd.

Trogodišnje laserske terapije, ozbiljna rutina i upornost su kompletno očistili kožu poznatog modela, a ona je odlučila da sa drugima podeli savete njenog dermatologa koji se odnose na čišćenje kože - koje je veoma važno za zdrav i sjajan izgled.

Prva lekcija: ako imate akne, one nastaju više zbog onoga što radite nego suprotno.

“Nikada ne treba da čistite lice sa jakim sredstvima”, rekla je doktorka u jednom videu na sajtu Kendall Jenner. “Ni piling, ni četka za čišćenje, niti posebna tkanina nikako nisu dobri za zdravlje kože. Kožu treba tretirati delikatno i samo je čistiti rukama.”

Mnogi imaju problematičnu kožu zbog grubog načina čišćenja, koji u stvari pogoršava izgled akni. Što je čišćenje jednostavnije - to je bolje.

Druga lekcija: previše kozmetičkih preparata

Stanje kože se može pogoršati zbog nanošenja različitih preparata koji imaju različite efekte na kožu. Pomešane hemikalije samo čine suprotno od onog što ste želeli i zbog čega ste ih u stvari i kupili.

Zaključak: smanjite količinu preparata i koristite jedan do dva za koje znate da odgovaraju vašoj koži. Pored toga, lice perite samo i isključivo rukama, dok tonik ili masku možete skidati i nanositi tuferima.

Pročitajte još

Pročitaj još