Novi trend u nezi kože: tretmani kristalima

Da li kristali imaju moć da poboljšaju stanje naše kože?

Za mnoge dame su kućni tretmani lica nezaobilazna rutina koja se poštuje svake nedelje. Pored korišćenja raznih različitih preparata koji “vraćaju život” našoj koži, u istu modernu rutinu se provukla i jedna vekovima stara beauty tradicija koja uključuje masažu žadom, a koja u poslednje vreme dobija sve više na popularnosti na društvenim mrežama.

Sada kada znamo na koje sve načine možemo upotrebiti roler od žada, vreme je da proširimo celokupnu priču o korišćenju kristala za negu lepote. Tretmani kristalima, poput masaža žadom, koriste mističnu moć kristala, a sve što treba da uradimo da bismo ih upotrebili jeste da legnemo, opustimo se i postavimo različito drago kamenje na različita mesta na licu. “Kristali vibriraju na različitim frekvencijama i pomažu u dovođenju tela i lica u sinhronizaciju tako da mogu sijati”, tvrdi Joey Wargachuk, izučavalac i korisnik kristala iz Toronta. “Kada ih postavite na različite merdijane, koji predsatvljaju različite energetske tačke na licu, oni bukvalno apsorbuju toplotu, a zatim je ispuštaju.” Prema njemu, toplota koju ispuštaju uglavnom otklanja tenziju i nadutost sa mesta na koje se stave, zbog čega je njihovo pravilno postavljanje i te kako bitno.

Eksperti za kristale zato kreiraju različite formacije kamenja koje se može kupiti u setovima, zajedno sa dijagramom gde da postavite odgocarajuće kristale. Kada imate dobitnu kombinaciju, sve što treba da uradite je da legnete i opustite se. Heather Askinosie, takođe ekspert za kirstale je otkrila da često svoje emotivno stanje zadržavamo na licu, što utiče na lepotu, ali sa korišćenjem kristala možete ukloniti taj stres i tenziju. Takođe postoje i anti-age tretmani sa kristalima koji uključuju lepidolit (stavlja se između obrva – za lepotu), dva roze kvarca (jedan se stavlja na čelo, drugi na bradu – za voljenje samog sebe) i akvamarin (stavlja se na oba obraza, za podsticanje mladalačkog izgleda). Iako se više gledaju kao na deo meditacije, kristali se mogu kombinovati i sa kozmetičkim proizvodima: npr. možete staviti masku za lice, a zatim preko nje postaviti kristale na 15 minuta.

Naravno, i dan danas postoje skeptici koji ne veruju u moć kristala, ali da ne daju nikakav efekat -  zar bi bili toliko dugo u upotrebi? U svakom slučaju, i da jeste u pitanju placebo efekat, niko ne može da ospori njihovu terapeutsku moć prilikom meditacije i stanja mirovanja koji su potrebni da bi ovo “magično” kamenje imalo efekta za lepotu.

Kakvo je vaše mišljenje o beauty tretmanima sa kristalima?

Pročitajte još

Pročitaj još