Tom Ford Research: otkriven izgled unisex proizvoda

Proizvodi Tom Ford Beauty linije su krucijalni deo nege mnogih dama među kojima su i sestre Kardashian.

Zato nije čudo što čuveni dizajner proširuje svoju beauty imperiju za još jednu “granu” – Tom Ford Research koja će isključivo imati proizvode za negu kože na profesionalnom nivou. “Moja vizija je da infiltriramo nauku o nezi kože sa pravim luskuzom i kreiramo transformativnu negu kože bez obzira na tipove kože i pol. Ovo je pravi razlog zbog kojeg osnivam Tom Ford Research. Blisko radeći sa timom naučnika, razvijamo ono što je zaista izvanredno i daje vidljive rezultate”, rekao je dizajner.

Kao što smo rekli u prvom članku, unisex linija će se bazirati na tri glavna sastojka – kofein, bli porcelanski kakao i gjokoro. Kroz kombinaciju in-vitro i ex-vitro studija, istraživači su se okrenuli nauci energije kože i otkrili da kofein potpomaže povećanju hidratacije i sjaja. Takođe su uvideli da kofein promoviše kretanje jona natrijuma u koži što rezultuje prenošenjem prirodne energije. Finalni rezultati su ekstremna hidratacija kože. Na sve to, otkriča su prezentovana američkoj akademiji za dermatologiju i pripremaju se za publikaciju u naučnom žurnalu. Druga dva sastojka su ništa manje bitna od kofeina. Beli porcelanski kakao je redak varijetet koji ne samo da sadrži kofein, već i visoku dozu polifenola. Sastojak je pun antioksidanata i štiti kožu od hemijskih pštećenja. Poslednji sastojak, Gjokuro, je tip japanskog zelenog čaja koji je poznat po smirivanju iritirane kože.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TOM FORD BEAUTY (@tomfordbeauty) onAug 15, 2019 at 5:00am PDT

Trenutno liniju čine samo dva sastojka – serum koncentrat (sadrži glikolnu i mlečnu kiselinu, peptide koji zajedno smanjuju linije i bore) i krema koncentrat (sadrži ekstrakt algi i hijaluronsku ksielinu za duboku hidrataciju i smirivanje upaljene kože koji čine neverovatan spoj za postizanje savršenog izgleda kože. Oba se mogu koristiti svakodnevno, kako u jutarnjoj, tako i večernjoj rutini.

V.R.

foto: Tom Ford

Pročitaj još iz kategorije Nega kože