Oporavite nokte u četiri jednostavna koraka

Nakon skidanja gel ili klasične nadogradnje, nokti mogu znatno oslabiti što je opšte poznato. Oporavak nije lak, ali uz upornost i konstantnost ćete uspeti u tome i vratiti noktima jačinu i lep izgled kakav su imali pre.

Svima se desila ova situcija: nakon nekoliko nedelja nošenja gel manikira došao je i dan kada smo poželeli da ga u potpunosti skinemo. Nakon uklanjanja, nokti ostaju lomljivi i tanki, a svaki pokušaj da ih održimo dugim se završava njihovim pucanjem. Pitali smo profesionalne manikirke da nam otkriju načine na koji ćemo povratiti njihovu čvrstinu, sjaj i lepotu:

- Budite strpljivi i sačekajte da vam nokti malo porastu. Nanošenjem laka obogaćenog vitaminima i antioksidantima će ojačati nokatnu ploču i dati im čvrstinu koju su zbog nošenja gela izgubili.

- Skratite nokte što više možete. Na ovaj način ćete ukloniti tanak i slav deo nokta i samim tim smanjiti oštećenja. Uvek pri ruci imajte staklenu turpiju koja će vam sigurno biti potrebna.

- Ukoliko se vaši nokti ljušte, izbegavajte korišćenje lakova za nokte u boji. Stavljanjem providnih lakova ćete videti da li se stanje pogoršava ili ide na bolje. Ako ne volite potpuno providne, investirajte u lak u nekoj nežnoj, svetloj nijansi.

- Održavajte kutikulu nokta hidriranom tako što ćete nanositi ulje za tu svrhu nekoliko puta dnevno. Možete investirati u manje pakovanje koje možete nositi uvek uz sebe i nanositi po potrebi gde god da ste.

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još