Kako kreirati ličnu mirisnu kombinaciju

Mnogima među nama lako ide spremanje garderobera i sortiranje odeće prema boji, stilu i tako dalje...

Međutim, kada je reč o parfemima – ni ne razmišljamo o tome. Kao i vaš lični stil, teško možete da pronađete parfem koji odgovara svima, a sa kojim ćete se povezati na ličnom nivou i koji će uspeti da suptilno prikaže vaša osećanja, zbog čega smo odlučili da vam otkrijemo nekoliko saveta za izgradnju stila, kada su u pitanju parfemi.

Na parfeme gledajte kao na aksesoar

Na taj način parfem postaje elegantan i uzbudljiv doživljaj koji ne morate nositi na isti način kao pre. Tako parfem možete nositi samostalno ili u kombinaciji sa nekim drugim (ili više njih) i na taj način dobijate kompletno jedinstvene slojeve mirisa.

Način na koji možete eksperimentisati je sledeći: možete na kožu naneti mirišljavo ulje za kupanje, zatim losion i ceo ritual kompletirati parfemom. Slojevite mirisne note i teksture kreiraju nešto jedinstveno i takav miris postaje vaš lični.

Eksperimentišite sa mirisima koji se slažu

Potražite porodice mirisa i pronađite onu koja vam se najviše dopada. Možda je to citrusana, voćna, cvetna ili začinska grupa mirisa. To ćete znati kada osetite emociju prema nekom mirisu. Od tog početnog koraka možete podići ili produbiti miris, pojednostaviti ili zakomplikovati ga, dodati mu misteriju i kreirati nešto što je specijalno samo za vas. Kombinujte različite mirisne porodice i vidite šta vam najviše odgovara.

Takođe je bitno da otvorite um prema nekonvencionalnim mirisnim kombinacijama i isprobate nešto što do sada možda nikad ne bi. Igrajte se sa mirisima i uživajte u novitetu koji ste kreirali.

V.R.

naslovna: Global Blue

Pročitajte još

Pročitaj još