Novi parfem Dior kuće: Miss Dior Eau de Parfum

Poslednje izdanje parfema Miss Dior, dobilo je nove note koje opisuju i asociraju na ljubav.

Čuveni Miss Dior spada u one parfeme koji su ukorenjeni u istoriju. Svake godine francuska modna kuća predstavi nove dodatke liniji, uključujući i prošlogodišnji Miss Dior Absolutely Blooming parfem. dok je prethodna verzija inspirisana ženstvenošću i siluetom slobodne žene, ovogodišnja reinterpretacija je napravljena za zaljubljene dame. Novi parfem sadrži drugačije i živahnije note i kreiran je kao “oda ljubavi”.

“Kreirati parfem koji miriše na ljubav je veliki izazov. Kompozicija mora da bude uzbudljiva i istovremeno divlja, ali opet pristupačna. Zbog toga ga najviše čine floralne note sa fokusom na ružu kako bi bio senzualan i sugestivan”, rekao je François Demachy, parfimer i kreator Parfums Christian Dior. “Takođe sam dodao ekstremno živahne i vesele note kako bi imao i tu ekspresivnu i atraktivnu stranu. Na kraju su eliminisane zemljane i tamne note. Parfem je kao ljubav na prvi pogled!”

Od mirisnih nota dominira kombinacija divlje, Grasse i turske Damascus ruže, dok blagi dodatak citrusa – crvene pomorandže, mandarine i kalabrijskog bergamota – daje osvežavajuću notu. Baza je sačinjena od roze bibera i gvajanskog ružinog drveta.

Lice parfema i kampanje je Natalie Portman. 

Foto: Dior

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još