Šest novih parfema u Bottega Veneta Parco Palladiano liniji

Bašta mirisnih nota.

Paladijske bašte Veneta u Veneciji su pejzaži koji oduzimaju dah, a u kojima se dešava spoj klasične arhitekture sa prelepim baštama. Prvi put predstavljena 2016. godine, linija dobija proširenje ove godine u vidu šest novih mirisnih kompozicija inspirisanih lepotom ove regije.

Poput prethodnih devet parfema iz linije, nove mirisne note imaju svoj poseban rimski broj kojim odaju počast paladinskim vilama. „Za Parco Palladiano kolekciju, želeo sam da radim sa različitim parfimerima, kako bi mirisinastajali iz više raličitih tački gledišta. Želeo sam da budu kompleksni, višeslojni i bogati, poput samim paladinskih bašti“, rekao je Tomas Maier, kreativni direktor brenda.

Tri nova parfema za muškarce su inspirisani robusnim vrstama iz bašti: maslinama, orahom i hrastom, dok su ženske parfeme iskorišćeni rafinisani sastojci poput bobičastog voća i biljaka koje unose svežinu. Parco Palladiano XIII Quadrifoglio je istovremeno svež i „hrskav“, sa mešavinom bosiljka, belog bergamota i tamjana. Parco Palladiano XIV Melagrana kombinuje note mandarine sa plodovima crne ribizle, koji čine kontrast naspram baze od kedrovine.Na kraju, Parco Palladiano XV Salvia Blu parfem čine mošusna i aromatična kombinacija žalfije, lavande i ruže.

V.R.

foto: Bottega Veneta

Pročitaj još