Jednostavan luksuz u tanjiru: obrok - salata sa karfiolom

Toplije vreme zahteva unos lagane hrane koja će nas osvežiti koliko i zasititi.

Ova obrok - salata je upravo takva. Zdrava, jednostavna i osvežavajuća, svojim ukusom će vas oduševiti, kao i vaše najmilije.

Sastojci (4 porcije):

- 1 karfiol, isečen na kriške
- maslinovo ulje
- sp
- mleveni biber
- 3 tvrdo kuvana jajeta
- 6 parčeta slanine, skuvana
- 25g čedar sira
- 2 mlada luka, tanko iseckana + za dekor

Dresing

- 1 kašika senfa
- 160g majoneza (po mogućstvu domaćeg)
- 2 kašike limunovog soka
- ½ male kašike belog luka u prahu
- ½ male kašike aleve
 ½ male kašike sveže mlevenog bibera
- 1 mala kašika soli

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

U jednoj činiji pomešajte karfiol sa maslinovim uljem, solju i biberom, a zatim kriške stavite na pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Pecite oko 20-25 minuta, odnosno dok ivice karfiola ne poču da postaju braon. Izvadite iz rerne, sačekajte da se ohladi i prebacite u činiju.

Jaja isecite na četvrtine, a slaninu na sitne komadiće. Dodajte oba sastojka u činiju, zajedno sa čedar sirom i mladim lukom.

U odvojenoj činiji pomešajte sve sastojke za dresing, dok ne dobijete jednaku smesu. Prespite preko salate i sve dobro promešajte. Ukrasite sa mladim lukom ili dodatkom po želji.

Prijatno!

V.R.

foto: tasty

Pročitaj još iz kategorije Gastronomija