Harper's Bazaar Srbija

Nisi raspoložena za kuvanje? Isprobaj neki od ovih recepata!

O da, svima nam je poznat onaj osećaj kada se vratimo kući i shvatimo da ponovo ništa nismo spremili, a gladni smo, a mrzi nas da kuvamo, a želimo da pojedemo nešto sočno, ukusno i lagano, a ne želimo ponovo da poručujemo hranu jer nam se ništa od toga ni ne jede… Razumemo te, zato ti donosimo nekoliko recepata koji od tebe ne zahtevaju mnogo truda, a garantuju slasne zalogaje!

Tortilja sa piletinom

Sastojci:

  • 2 grilovana pileća filea, začinjena po ukusu
  • 1/4 šolje omiljenog sosa za dresing
  • 1/2 šolje narendane mocarele
  • 1/4 šolje usitnjenog korijandera
  • 4 tortilje

Priprema:

Iseckaj pileći file i ravnomerno ga rasporedi po tortiljama. Prelij sosem, pospi sirom i korijanderom. Umotaj čvrsto kao burito i ispeci u tosteru ili na gril tiganju sa obe strane, dok tortilja ne postane zlatna i hrskava. Posluži dok je toplo. 

Pasta sa piletinom i paradajz sosom

Sastojci:

  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • 2 očišćena pileća filea 
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1 pakovanje integralne testenine

Za sos:

  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 1 mali crni luk
  • 3 veće šargarepe
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašičica origana
  • 1/4 kašičice aleve paprike
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1l paradajz sosa
  • 1/4 šolje mlevenog lista peršuna
  • 4 lista bosiljka
  • so i biber po ukusu
  • parmezan po želji

Priprema:

Zagrej maslinovo ulje u tiganju koji se ne lepi i ravnomerno proprži piletinu oko 5 minuta. Začini solju i biberom i odloži sa strane. Skuvaj testeninu prema uputstvu sa kesice, ocedi i ostavi sa strane. Sada pripremi sos – u tiganju koji se ne lepi zagrej maslinovo ulje i proprži luk i šargarepu oko 5 minuta. Dodaj beli luk, origano, so i biber i proprži još 1 minut. Dodaj paradajz sos, krčkaj sve zajedno oko 10 minuta i dodaj peršun i bosiljak. Na kraju u sos dodaj piletinu i testeninu i promešaj dok se sve ne sjedini. Dodatno začini po ukusu i posluži po želji uz parmezan.

Rančerska jaja

Sastojci:

  • 400g crnog pasulja
  • 1,5 šolja paradajz sosa
  • 1/2 kašičice soli
  • 8 tortilja
  • 4 jaja
  • sir
  • korijander
  • avokado
  • ljuti sos

Priprema:

U tiganju ili šerpici pomešaj crni pasulj, paradajz sos i so, i krčkaj oko 5-7 minuta dok ne dobiješ ujednačenu smesu. Isprži jaja na oko. U drugom tiganju ispeci tortilje sa obe strane dok ne postanu zlatno-smeđe. Na tanjir stavi tortilju, prelij sosom sa pasuljem, preko stavi jaje i po želji oplemeni ostalim sastojcima (sirom, korijanderom, avokadom i ljutim sosem). Po istom principu pripremi preostale porcije. 

Caprese sendvič

Sastojci:

  • 4 parčeta hleba po izboru
  • 1 kašika putera ili majoneza
  • 1/4 šolje pesto sosa
  • 1 paradajz
  • 2-4 kriške mocarele
  • svež spanać

Priprema: 

Spoljašnje strane hleba namaži puterom ili majonezom. Sendvič napravi tako što ćeš rešati pesto, mocarelu, paradajz, spanać, još mocarele i još pesto sosa. Na kraju sendvič ispeci u tosteru dok se hleb ne ureši, a sir rastopi. Posluži odmah. 

Kinoa + pesto salata

Sastojci:

  • 2/3 šolje vode
  • 1/3 šolje kinoe
  • 2 kašike pesto sosa
  • 1 kašika usitnjenog slatkog luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika balzamiko sirćeta
  • 1/4 kašičice soli
  • 1 iseckana slatka crvena paprika srednje veličine
  • 1 šolja čeri paradajza iseckanog na četvrtine
  • 100g mocarele
  • 2 kašike usitnjenog svežeg bosiljka po želji

Priprema: 

U maloj šerpi prokuvaj vodu i dodaj kinou. Neka se kuva poklopljena 10-12 minuta dok sva voda ne ispari. Dok se kinoa hladi, pomešaj pesto, luk, ulje, sirće i so, zatim dodaj biber, paradajz, sir i na kraju kinou. Sve dobro promešaj i ostavi u frižideru na 1-2 sata. Po želji pre serviranja dodaj bosiljak. 

Fotografije: Shutterstock

Najnovije